Blog03 mei 2019

De vier voordelen van groepsregistratie in Medicore

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Tenzinger heeft het registreren van een groepsbehandeling slim opgelost in Medicore. Groepsregistratie maakt het voor zorgverleners mogelijk om direct vanuit de agenda, het zorgpad of de behandeling de gegevens vast te leggen. In één scherm legt de zorgverlener zowel het groepsverslag als het individuele verslag van de groepsafspraak vast. Gegevens zoals groepsleden, behandeltype, activiteiten en bestede tijd hoeven niet eens meer ingevoerd te worden; deze gegevens hoeven slechts gecontroleerd te worden. Dat scheelt veel tijd. In slechts drie stappen is de gehele registratie voor alle groepsleden afgerond.

 

De vier voordelen

 

1. Behandeling

Het is mogelijk om binnen één groep cliënten met verschillende behandeltypen te plaatsen. Er kan met 1 druk op de knop tijd geschreven worden bij cliënten met een SGGZ, Basis GGZ, jeugdhulp en Wmo behandeling en voor dagbesteding.

 

2. Activiteit

SGGZ, Basis GGZ, Wmo, Jeugdhulp en dagbesteding hebben ieder hun eigen activiteiten of behandelcomponenten, maar ook dit kan zonder problemen binnen één groep geregistreerd worden.

 

3. Minuten

Het Medicore ECD verdeelt de tijd van de groepssessie evenredig over het aantal deelnemers waarbij directe, indirect en ook reistijd kan worden weggeschreven. Komen groepsleden later binnen, moeten ze eerder weg, of zijn ze ziek, ook dat is heel gemakkelijk aan te geven.

 

4. Verslag

Binnen de groepsregistratiemodule kan een groepsverslag gemaakt worden en een individueel verslag per cliënt. Het groepsverslag komt automatisch in de dossiers van alle deelnemers terecht. Het individuele verslag gaat natuurlijk alleen naar het dossier van de betreffende cliënt.

 

Heeft u een vraag?

Marianne Knoop Pathuis – Baarda

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Gerelateerde berichten

Blog18 sep 2023

Wachtlijsten in de jeugdzorg: van databehoefte naar inzicht

Voor jeugdzorgaanbieders is het een ingewikkelde puzzel om grip te krijgen op de langer wordende wachtlijsten en toenemende wachttijden. In deze blog lees je hoe je meer inzicht krijgt en de kwaliteit van je data verbetert.
Lees meer +
Blog03 jul 2023

De wachtlijstproblematiek in de jeugdzorg: welke knelpunten ervaren stakeholders?

Wie zijn de stakeholders in de jeugdzorg en wat is hun rol (en belang) binnen dit complexe zorgproces? En in welke mate belemmerd de privacywetgeving (AVG) hun werkzaamheden?
Lees meer +
Blog19 jun 2023

GRIP op probleemgedrag

GRIP op probleemgedrag is een effectieve methode bij ouderen met dementie. Probleemgedrag – of onbegrepen gedrag – komt veel voor bij verpleeghuisbewoners met dementie.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!