Blog03 mei 2019

De vier voordelen van groepsregistratie in Medicore

Marianne Knoop Pathuis – Baarda

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Tenzinger heeft het registreren van een groepsbehandeling slim opgelost in Medicre. Groepsregistratie maakt het voor zorgverleners mogelijk om direct vanuit de agenda, het zorgpad of de behandeling de gegevens vast te leggen. In één scherm legt de zorgverlener zowel het groepsverslag als het individuele verslag van de groepsafspraak vast. Gegevens zoals groepsleden, behandeltype, activiteiten en bestede tijd hoeven niet eens meer ingevoerd te worden; deze gegevens hoeven slechts gecontroleerd te worden. Dat scheelt veel tijd. In slechts drie stappen is de gehele registratie voor alle groepsleden afgerond.

De vier voordelen

  1. Behandeling: Het is mogelijk om binnen één groep cliënten met verschillende behandeltypen te plaatsen. Er kan met 1 druk op de knop tijd geschreven worden bij cliënten met een SGGZ, Basis GGZ, jeugdhulp en Wmo behandeling en voor dagbesteding.
  2. Activiteit: SGGZ, Basis GGZ, Wmo, Jeugdhulp en dagbesteding hebben ieder hun eigen activiteiten of behandelcomponenten, maar ook dit kan zonder problemen binnen één groep geregistreerd worden.
  3. Minuten: het Medicore ECD verdeelt de tijd van de groepssessie evenredig over het aantal deelnemers waarbij directe, indirect en ook reistijd kan worden weggeschreven. Komen groepsleden later binnen, moeten ze eerder weg, of zijn ze ziek, ook dat is heel gemakkelijk aan te geven.
  4. Verslag: Binnen de groepsregistratiemodule kan een groepsverslag gemaakt worden en een individueel verslag per cliënt. Het groepsverslag komt automatisch in de dossiers van alle deelnemers terecht. Het individuele verslag gaat natuurlijk alleen naar het dossier van de betreffende cliënt.

Heeft u een vraag?

Marianne Knoop Pathuis – Baarda

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Gerelateerde berichten

Blog27 jul 2021

Wet zorg en dwang: aanlevering toezichtsinformatie

Open link
Blog07 jun 2021

Voorbereidingen voor implementatie bij Levvel in volle gang

Open link
Blog22 feb 2021

Hoe Mobile Healthcare ons nú al kan helpen

Open link