Opname29 jan 2021

Simulatie Zorgprestatiemodel

Per 1 januari 2022 wordt zorg niet langer afgerekend via de DB(B)C’s of basis GGZ-prestaties maar via het zorgprestatiemodel. Deze enorme verandering heeft impact op de bedrijfsvoering van jouw zorgorganisatie, de manier van zorg verlenen en uiteraard primair op de financiële opbrengst van de zorg. Het is belangrijk om jouw zorgorganisatie hier tijdig op voor te bereiden. Naar aanleiding hiervan hebben we een programma ontwikkeld waarmee je snel en gedetailleerd inzicht kunt krijgen.

Vul je gegevens in aan de rechterzijde en bekijk de opname van het webinar van vrijdag 29 januari.

Bekijk profielBekijk profiel

Simulatie ZPM
Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding is simuleren. Door te simuleren wordt de financiële impact van het zorgprestatiemodel in kaart gebracht. De DB(B)C’s en Basis GGZ-behandelingen die al geregistreerd zijn worden vertaald naar de nieuwe zorgprestaties. De opbrengst van beide systemen wordt gekoppeld en daarna presenteren wij een vergelijking tussen de opbrengst volgens de oude systematiek en de nieuwe zorgprestaties.

Inzicht in resultaat
Tenzinger heeft een programma ontwikkeld waarmee je snel en gedetailleerd inzicht kunt krijgen in het resultaat van deze simulatie. Wij maken de waarde van de gerealiseerde omzet 2019/2020 per behandeling ten opzichte van de verwachte omzet onder het zorgprestatiemodel zichtbaar. Zo krijg je inzicht in de rendabiliteit van alle trajecten bezien vanuit het zorgprestatiemodel. Ook kunnen we laten zien wat dit betekent voor jouw zorgverlening.

Meld je aan voor het webinar
Martijn Bogaardt (Bestuurder IGHD Verslavingszorg), Gillian Reins (Adviseur GGZ) en Jaap Stam (Strategisch adviseur) laten in een webinar de resultaten zien van het simuleren van een recente dataset van een bestaande zorgaanbieder. Verder bespreken we wat jij als zorgorganisatie met die resultaten kunt doen in het primaire proces.

Wil je ook goed voorbereid zijn voor het Zorgprestatiemodel? Vul je gegevens in via onderstaande knop en bekijk de opname!

Bekijk de opname

Vul onderstaand formulier in en ontvang de opname van het webinar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!