Opname17 feb 2022

Uitzending Tenzinger Zorgverslimmers Show

Data: Voorspellen is beter dan genezen

Donderdag 10 februari vond de eerste live uitzending van de Tenzinger Zorgverslimmer Show plaats. Tijdens deze talkshow ging presentatrice Nicole Terborg in gesprek met inspirerende en spraakmakende Zorgverslimmers. Het thema dat centraal staat is: Zorgverslimmen: hoe doe je dat? Hoe creëer je meer tijd en aandacht voor innovatie in de zorg? En onder het motto ‘voorspellen is beter dan genezen’: hoe zet je data in voor een betere jeugd- en pleegzorg?

Bekijk hier het gesprek dat Nicole heeft met Jason Bhugwandass, Kaya Stok en David Tom.

Bekijk de opname

Zorgaanbieders verzamelen enorme hoeveelheden data over hun cliënten. Deze data kunnen zij goed benutten om de zorg te verbeteren en duurzaam te maken. De technologie en de kennis om met data aan de slag te gaan is er wel, maar blijkt in de praktijk lastig toe te passen. Neem bijvoorbeeld het wachtlijst management. Dit is niet goed geregeld en dit heeft grote gevolgen.Maar hoe zorgen wel ervoor dat zorgorganisaties nog beter kunnen sturen op wachtlijsten, waar liggen kansen in de jeugdzorg, hoe kun je data voor je laten werken?

Nicole gaat hierover in gesprek met Kaya Stok (pedagoog, onderzoeker en projectleider digitale zorg & innovatie bij Levvel), Jason Bhugwandass (ervaringsdeskundige in de jeugd GGZ en spreker) en David Tom (directeur en data scientist bij 6Gorilla’s).

 

Bekijk profielBekijk profiel

Kijk hier de live uitzending terug

Na het versturen van het formulier ontvang je een link om de opname terug te kijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!