Klantverhaal28 feb 2019

Een intuïtief ECD voor registratie en facturatie van jeugdhulp

Sinds 1 september 2017 werkt Trivers met Medicore van Tenzinger. Het vorige ECD gebruikten zij alleen voor tijdsregistratie en facturatie. Als ECD was dat geen prettig systeem. De behandelingenregistratie deed Trivers daarom in een zelfbouwpakket.

Joyce Jongeneelen, eigenaar en regiebehandelaar bij Trivers en Camiel de Leeuw, eigenaar en praktijkmanager bij Trivers zijn erg tevreden over Tenzinger en Medicore. Joyce Jongeneelen legt uit: “Medicore is heel overzichtelijk, je kunt alle gegevens in- en uitvouwen. Omdat ik regiebehandelaar ben, gebruik het logboek heel vaak. Hierin kan ik snel zien welke acties wanneer en door wie zijn uitgevoerd. Als cliënten bijvoorbeeld aan mij vragen of een brief wel is verstuurd, controleer ik heel snel in het logboek of de brief verstuurd is en wanneer. In het vorige systeem stonden dingen niet altijd op de plek waar ik het zou verwachten en moest ik soms goed zoeken. Daarnaast kan ik in Medicore de behandeling van een cliënt goed en gemakkelijk volgen. Het is een goed systeem.” Camiel de Leeuw vult aan: “Medicore is misschien wel een standaard pakket vergeleken met ons oude zelfbouw-ECD, maar door de eigen inrichting en onze eigen brieven voelt het toch persoonlijk.”

“Psychologen en orthopedagogen zijn geen ICT-mensen. Het ECD moet daar ook op gebouwd zijn.”

Meer tijd voor zorg

Trivers heeft geen ondersteunend personeel en een zo laag mogelijk overhead om de kosten beperkt te houden. De praktijk wil zo veel mogelijk tijd en geld in zorg steken. Een gebruikersvriendelijk en intuïtief ECD past daarom bij Trivers. Medicore maakt gebruik van duidelijke iconen en werkt daardoor intuïtief. Dit bleek ook het geval voor Trivers. Camiel de Leeuw vertelt: “De overgang naar Medicore ging heel gemakkelijk. Onze behandelaren hadden binnen twee uur het systeem onder de knie, zo gebruiksvriendelijk is Medicore.” Joyce Jongeneelen vult aan: “In ons vorige systeem moest ik nog veel zoeken, Psychologen en orthopedagogen zijn geen ICT-mensen. Het ECD moet daar ook op gebouwd zijn. Dat doet Medicore goed. Het beeld dat wij zien op het scherm straalt rust uit. Dat werkt prettig.”

Een cliënt tijdelijk overnemen is geen probleem

Trivers werkt met een jong team. Het komt hierdoor nog wel eens voor dat een behandelaar met zwangerschapsverlof gaat. Maar ook bij vakantie of ziekte van de behandelaar worden de cliënten tijdelijk overgenomen door een andere behandelaar. Camiel de Leeuw legt uit: “We kunnen in Medicore veel beter de cliënt volgen door middel van verslag en notities. Hierdoor kan een andere behandelaar heel goed een behandeling overnemen, als de vaste behandelaar niet aanwezig is. Het inlezen in de cliënt gaat heel snel. Medewerkers vinden het zelf ook prettig dat ze hun registratie gemakkelijk terug te kunnen vinden.”

Jeugdhulp in Medicore

Trivers werkt al twee jaar volgens de jeugdhulpsystematiek. Joyce Jongeneelen vertelt: “In Roosendaal werken we volgens de arrangementsystematiek, de outputgerichte bekostiging. Wij krijgen een bepaald bedrag per cliënt. Het maakt niet uit hoeveel tijd we besteden, wij hebben een resultaatverplichting.” Camiel de Leeuw vult aan: “Medicore heeft voor ons de uitzonderingen opgepakt die wij kennen in de facturatie. De gemeente Roosendaal betaalt 50% vooraf en 50% bij het sluiten van de behandeling. Dit kan in Medicore.”

Eerlijk contact met Tenzinger

Camiel de Leeuw is erg tevreden over het contact met Tenzinger: “Tijdens en vlak na de implementatie hadden wij steeds te maken met dezelfde medewerkers van Tenzinger. Dat vonden wij prettig. Je weet wie je kunt benaderen. Wat ook fijn is, is dat we een vaste accountmanager hebben die beslissingsbevoegd is. Vragen en problemen worden snel opgepakt. Ook als de vragen gesteld worden aan de customer services afdeling van Tenzinger. Tenzinger luistert naar de wensen die wij hebben. Ze denken mee met problemen. Ook als het probleem niet aan het ECD ligt, bijvoorbeeld als de gemeente zich niet aan de vooraf afgesproken regels houdt. Ze zijn er eerlijk in of iets kan of niet. Als ons verzoek niet wenselijk is voor de algehele functionaliteit van het pakket zeggen ze dat ook. We weten precies wat we aan ze hebben.”

“Tenzinger luistert naar de wensen die wij hebben. Ze denken mee met problemen.”

Over Trivers

Trivers is een gespecialiseerd zorgcentrum voor kinder- en jeugdpsychologie in Roosendaal. Trivers doet onderzoek naar en behandeling van kinderen met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. De website oogt vriendelijk en gezellig; dat wil Trivers in de praktijk zelf ook uitstralen. Daarom staan flexibele service, een kleinschalige aanpak en een persoonlijke benadering altijd voorop. Evenals aandacht voor de ouders en achtergrond van het kind. Trivers is in het bezit van het keurmerk van het kwaliteitsinstituut Dyslexie.

Gerelateerde berichten

Klantverhaal05 dec 2023

Het beste van twee werelden: Discovery en Medicore

Hawking Healthcare Technology biedt met onder meer Discovery een intelligente applicatie die de registratietijd meer dan halveert. Het Medicore ECD is de stevige ruggengraat die zorgt voor facturatiezekerheid.  
Lees meer +
Klantverhaal09 okt 2023

No-shows voorspellen aan de hand van data

No-shows zijn een belangrijke veroorzaker van productieverlies. En ze leiden ook tot een lagere kwaliteit van zorg. Om die redenen heeft GGz Breburg no-shows gekozen als onderwerp voor een verkennend onderzoek met 6Gorilla’s dat inzicht moet geven in hoe de organisatie meer waarde kan halen uit data.  
Lees meer +
Klantverhaal25 sep 2023

Ready for Change maakt slag in inzicht en efficiëntie met Medicore optimalisatie

GGZ-instelling Ready for Change maakte samen met Medicore een aantal grote stappen op het gebied van inzicht en efficiëntie.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!