6G is de innovatieve healthcare data-startup van Tenzinger

Data is één van de strategische pijlers binnen Tenzinger. We zijn er van overtuigd dat met data de zorg duurzaam toegankelijk blijft. Tenzinger geeft hier vorm aan met een nieuwe innovatieve start-up: 6Gorilla’s (6G).

Uitgangspunt van de digitale strategie binnen Tenzinger is de centrale rol van data. Medicore deed al ruime ervaring op met data science projecten in samenwerking met opdrachtgevers in de GGZ en jeugdzorg. De data science activiteiten zijn nu gebundeld binnen Tenzinger.

6G is opgericht door David Tom en Jeroen Sen. Beiden zijn ervaren data scientists, gedreven door passie om de zorg te verbeteren. Al jaren ligt de focus van hun werk binnen Tenzinger op het snijvlak van ICT en data binnen de healthcare.

Data-driven software als je zorgzame collega

Ruim 120.000 zorgprofessionals werken met onze zorgdossiers. Dagelijks leggen zij hun zorgdata vast. Onze opdrachtgevers kunnen met deze data patronen ontdekken, signaleren en voorspellen. Zo wordt het werk voor zorgprofessionals makkelijker. De zorgsoftware van de toekomst is data-driven. In onze definitie betekent dat adaptief, situationeel en persoonlijk. Veilig en privacy-first. Anytime en anywhere. Software als je zorgzame collega, dat is ons doel.

Met data kun je de zorg verbeteren en personaliseren

Al jaren voegen onze gebruikers zorgdata toe. Deze data is ontzettend rijk, omdat die uit de vak-inhoudelijke context van de zorgprofessional komt. Het gaat om data die zorgverleners kunnen gebruiken om de zorgprocessen te verbeteren. Voorspellende data zoals: welk type medicatie slaat waarschijnlijk het beste aan? Volg ik wel het juiste zorgpad? Heb ik alle controles wel tijdig uitgevoerd? Zorginstellingen die deze data slim ontsluiten, gaan de kwaliteit van zorg verhogen en tegelijkertijd de efficiency vergroten. Bij deze zorginstelling wil elke zorgprofessional toch werken?

Jeroen Sen en David Tom van 6G.

Mis niks over de ontwikkelingen en projecten bij 6G! Volg ons op LinkedIn.