Tenzinger hoofdsponsor Socialrun

Voor het derde jaar op een rij is Tenzinger, samen met dochterbedrijven Medicore, Cure4 en Fierit, hoofsponsor van de Socialrun. De Socialrun is een jaarlijkse estafetteloop van 555 kilometer waarbij deelnemers aandacht vragen en geld inzamelen voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen worden geaccepteerd in hun mogelijkheden, kwetsbaarheden en eigenaardigheden. Een samenleving waarin iedereen de kans krijgt zijn potentieel te verwezenlijken en mee kan doen. Met de sponsoring helpt Tenzinger Stichting Socialrun om verder te groeien, zodat nog meer goede projecten gesteund kunnen worden.

Socialrun & Tenzinger: samen impact maken

Frank Bonekamp, Directeur Stichting Socialrun: “In Tenzinger hebben we een partner die enorm betrokken en enthousiast is. Met onze stichting organiseren we projecten en evenementen om begrip en openheid te creëren. Socialrun is een organisatie die vol zit met verhalen van deelnemers, vrijwilligers en goede doelen. Wij zijn dan ook erg trots dat Tenzinger wederom betrokken is bij onze organisatie en kan helpen om de prachtige verhalen die wij in huis hebben te vertellen aan een groter publiek.”

Siep Kosse, Directeur Marketing Tenzinger: “Het thema van dit jaar, sociale inclusie, past erg bij ons. Veel van onze klanten zijn instellingen in de GGZ en gehandicaptenzorg. Hun cliënten hebben veelal te maken met vooroordelen en stigma’s. Met de awareness die de Socialrun creëert hopen we die stigma’s te verkleinen en streven we naar sociale inclusie. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Socialrun 2020 | Corona-proof

Waar de Socialrun normaal gesproken een estafetteloop is door heel Nederland, waar in 48 uur 555 kilometer wordt afgelegd, en waar we gezamenlijk starten, finishen en feesten, is de insteek voor de 2020 editie in verband met Corona anders. De 52 deelnemende teams zamelen geld in op een alternatieve manier, waarmee we voorkomen dat de gehele groep mensen samen komt.

Het ruime terrein waarop het hoofdkantoor van Tenzinger is gevestigd, op de Werkspoor Campus in Utrecht, dient dit jaar als corona-proof verzamelpunt voor diverse activiteiten. Zo is de campus onderdeel van de looproute voor teams die wel de volledige route lopen. Ook gaat een team met enthousiaste Tenzinger collega’s hier een 24-uurs marathon volbrengen, waarbij zij in 24 uur 555 km afleggen op loopbanden en hometrainers. Team Tenzinger start zaterdag 19 september om 13.00 uur en finisht zondag om 13.00 uur.

Dankzij optredens en een live 24-uurs radioshow in de “Quarantainer”, waarbij onze DJ’s de muziek zullen verzorgen en via de radio live verslag zullen doen van de marathon, creëren we een onvergetelijke Socialrun ervaring, in een sfeervolle en unieke tropische festival setting.

Socialrun sponsoren?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan dit prachtige doel? Je kunt de Socialrun sponsoren door kilometers te adopteren. 1 km = 5 euro. Ga naar de teampagina van Team Tenzinger om kilometers te adopteren en een motiverend bericht voor hen achter de laten.

Volg ons online of op locatie

Het startschot van de Socialrun 2020 wordt op vrijdagochtend 18 september om 10:00 uur gegeven op de Werkspoor Campus in Utrecht. Tenzinger verzorgt vanaf zaterdag 19 september diverse activiteiten op deze locatie.

Online volg je het laatste nieuws via LinkedIn.

Over Stichting Social run

Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. Zij doen dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie, maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal.

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555km, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september. Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en vier begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen.

100% van de door teams ingezamelde gelden komen ten goede aan deze projecten. In 2019 is met de Socialrun maar liefst € 123.000 opgehaald, waarmee o.a. theater- en filmproducties, lesprogramma’s voor scholen, themabijeenkomsten en workshops zijn gesubsidieerd.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Socialrun en de mooie projecten die zij subsidiëren.

Logo