AFAS Solutions

Wij zijn dé partner voor de zorg

 

AFAS

Expert voor de zorg

Wij zijn gespecialiseerd in de optimalisatie en implementatie van bedrijfsondersteunende processen in de zorg. Door dit samen te brengen met onze expertise van AFAS, zijn we de ideale partner voor zorginstellingen die met AFAS werken of willen gaan werken. Wij ontwikkelen innovatieve en specifieke oplossingen voor alle zorgsegmenten. Wij kunnen AFAS specifiek en op maat voor jouw zorginstelling implementeren, optimaliseren en beheren. Als AFAS-expert hebben we ruim 10 jaar expertise en ervaring opgedaan als het gaat om deskundig beheer en het bouwen van slimme functionaliteiten in de vorm van apps, geautomatiseerde workflows en templates.

20200131-ramonkool-2235-normaal

Slim inrichten van AFAS

Wil je als zorginstelling beter bestand zijn tegen de impact van bijvoorbeeld wijzigingen in wet- en regelgeving en zorgbekostiging? Dan zullen de bedrijfsprocessen goed ingericht moeten zijn voor de toekomst. Focus op samenhang van processen en snelle uitwisseling van cruciale informatie tussen verschillende afdelingen is essentieel om tot een daadkrachtige en flexibele organisatie te komen.

Wij helpen zorginstellingen bij het slim inrichten van hun AFAS en samenhangende processen waardoor alle cruciale gegevens in één compleet pakket verwerkt en getoond kunnen worden. Van financiële rapportages en forecastoverzichten tot aan intelligente koppelingen met zorgapplicaties en ontsluiting van data in moderne dashboards; wij ontwikkelen een toekomstbestendige financieel-administratieve bedrijfsvoering.

AFAS Implementatie

De implementatie van een AFAS applicatie kan een behoorlijke impact op de interne organisatie hebben. Bepaalde procedures moeten worden aangepast en geoptimaliseerd worden. Aan de andere kant vormt dit ook meteen een uitgelezen kans om alle interne processen nog eens grondig te beoordelen. Van inkoop en relatiebeheer tot aan zorgadministratie en HRM; het is onvermijdelijk dat medewerkers te maken zullen krijgen met verandering. Transparantie, duidelijke communicatie en deskundig advies vormen voor ons de belangrijkste fundamenten voor een succesvolle implementatie.

AFAS Optimalisatie

Wij bieden de mogelijkheid om met AFAS alle belangrijke bedrijfsprocessen en resultaten in één compleet softwarepakket te ontsluiten. Het volledig benutten van de mogelijkheden die AFAS biedt, blijft wel een grote uitdaging. Hiervoor is een toekomstbestendige inrichting van bedrijfsprocessen noodzakelijk. Zodat je als organisatie flexibel kunt sturen op wijzigingen in wet- en regelgeving, de mate van betrokkenheid op de werkvloer en verplichtingen rond verantwoording van resultaten en prestaties.

Onze

Expertise

AFAS InSite & OutSite

Met het CMS van AFAS is het mogelijk om een InSite en een OutSite omgeving te bouwen. Door de eindeloze integratiemogelijkheden met AFAS ERP kunnen bedrijfsprocessen op een slimme en overzichtelijke wijze met elkaar verbonden worden. Medewerkers kunnen hierdoor hun eigen dossiers inzien en beheren terwijl sollicitanten die binnenkomen via de OutSite vacaturewebsite automatisch naar de juiste manager worden doorgestuurd. Klanten en leveranciers kunnen in hun eigen omgeving tickets of taken aanmaken, afhandelen of zelfs digitaal ondertekenen. Door InSite en OutSite op de juiste manier in te richten krijgen medewerkers, klanten en leveranciers altijd en overal toegang tot hun persoonlijke dossiers, het CRM, statussen van projecten en kennisportals. Zo kan je denken aan een Werkenbij portaal, vrijwilligersportaal, klantportaal en een leveranciersportaal.

AFAS HRM & Payroll

De functie en organisatie van een HRM-afdeling in een zorgorganisatie krijgt steeds meer een nieuwe invulling. Er wordt nu HRM verwacht dat ze veel meer aan de slag gaan met thema’s zoals het reduceren van complexiteit, arbeidsmarktkrapte en zelfstandigheid op de werkvloer stimuleren. Het anders organiseren van de administratieve taken zoals de loonadministratie, mutatieverwerking, sollicitatieafhandelingen en verzuimverloop levert veel tijdswinst en effectiviteit op voor de afdeling. Denk hierbij aan het aanvragen en/of goedkeuren van een verlofaanvraag of een declaratie via een portaal of via de mobiel. De aanvraag en afhandeling gebeurt altijd via de juiste personen. Onze AFAS-experts zijn specialisten in het automatiseren van administratieve werkzaamheden bij zorgorganisaties. Wij zorgen ervoor dat er meer ruimte en aandacht ontstaat voor de afdeling om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van visie en beleid voor de toekomst.

AFAS Beheer

Om de prestaties en beschikbaarheid van AFAS goed te waarborgen, is een goede organisatie van het applicatiebeheer noodzakelijk. Veel organisaties doen het beheer van de AFAS-applicatie zelf. Je kunt het ook overlaten aan gespecialiseerde experts. Zodat er meer tijd en middelen vrij komen voor andere urgente zaken. Wij nemen alle facetten van applicatiebeheer voor jou uit handen zodat de kwaliteit en prestaties gegarandeerd blijven. Bij ons is het mogelijk om het applicatiebeheer modulair samen te stellen en je kunt tussentijds het beheer naar jouw behoeften up- of downgraden.

AFAS Zorgkoppelingen

Wij kunnen optimale integratie tussen ECD/EPD, planningspakket en AFAS realiseren door de inzet van slimme koppelingen en apps. Onze ruime ervaring en expertise op het gebied van procesoptimalisatie in de zorg en implementatietrajecten van AFAS, maakt ons de ideale partner om meer efficiency, gebruiksgemak en rendement voor jouw organisatie te behalen. Met deze unieke combinatie van kennis en ervaring ontwikkelen wij slimme koppelingen, maatwerk applicaties en specifieke templates voor diverse zorginstellingen binnen de cure en care.

VoorbladZorgspeciaalBeheerpng_optimized-800x533-1
Alles over het ideale beheer van je AFAS!

Zorgspecial AFAS Applicatiebeheer

Elke zorgorganisatie streeft naar een gestroomlijnd en geoptimaliseerd applicatielandschap. Applicatiebeheer heeft hierin een cruciale rol en de uitdaging om een succesvol applicatielandschap in de organisatie te realiseren. Wij helpen je met het bieden van een structurele oplossing in de vorm van AFAS applicatiebeheer en innovatieve optimalisatiemogelijkheden.

De zorgspecial bevat onder meer de volgende onderwerpen:

  • De ideale inrichting van AFAS-software
  • De vormen van applicatiebeheer
  • Klantenportaal
Download
Onze

Werkwijze

Intake & Analyse

Tijdens dit gesprek wordt het inrichtingsplan gemaakt. Dit plan vormt de leidraad voor het implementatietraject en hierin is vastgelegd welke onderdelen reeds zijn ingericht en welke processen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Het inrichtingsplan is altijd digitaal via de persoonlijke klantportal beschikbaar.

Bouwen & Realiseren

Onze klanten worden in deze fase altijd nauw betrokken bij het inrichtingsproces. De voortgang en planning wordt altijd via de klantportal inzichtelijk gemaakt, waardoor het project van begin tot eind gemakkelijk bijgestuurd kan worden.

Testen

Dit is een belangrijk onderdeel in de beoordeling van de inrichting. Wij zullen regelmatig deelopleveringen doen, zodat we tijdens de implementatie al kunnen testen. Pas als alle eventuele wijzigingen en aanpassingen naar tevredenheid zijn verwerkt, zal de eindoplevering plaatsvinden.

Opleveren & beheren

Dit betekent het eind van een succesvolle implementatie. Het is nu mogelijk dat je eigen medewerkers aan de slag gaan met AFAS. Wij staan stand-by om de live-gang in goede banen te leiden en de nodige support te bieden.

Neem gerust contact met ons op

Wil jij meer weten?