Shared Services Applications

Procesmanagement voor EPD en ECD

Applicatiebeheer foto
experts in beheer en ondersteuning

Shared Sercvices EPD en ECD

De implementatie van een EPD of ECD-systeem heeft grote impact op medewerkers, bedrijfsprocessen en het ICT-landschap van een organisatie. Na een succesvolle implementatie van een zorgapplicatie is het belangrijk om ook het functioneel applicatiebeheer hiervan goed in te richten en te borgen.

Wij zijn de juiste partner wanneer het gaat om implementaties en optimalisaties, maar zeker ook als het gaat om het beheer van EPD en ECD-systemen. Tenzinger biedt full-service applicatiebeheer waarmee zorgorganisaties volledig worden ontzorgd op het gebied van changemanagement, gebruikersondersteuning en incidentenbeheer. Wij bieden deze service structureel op afstand, maar ook incidenteel op locatie als tijdelijke ondersteuning is gewenst bijvoorbeeld tijdens piekperiodes zoals tijdens de jaarovergang. Onze applicatiebeheerders fungeren hiermee als flexibel en efficiënt verlengstuk van de afdeling Functioneel Beheer van jouw zorgorganisatie.

Wij zijn specialist in onder andere:

Fierit (Tenzinger) - Medicore (Tenzinger) - Pluriform (Adapcare) - Care4 (Avinty) - ONS (Nedap) - mijnCaress (PinkRoccade)

Bekijk onze services

Gebruikersondersteuning

Gebruikers in de organisatie moeten gemakkelijk toegang krijgen tot de kennis en informatie over de applicaties. Dit realiseren wij door het zorgvuldig opstellen van werkinstructies en het onderhouden hiervan voor zowel eindgebruikers als beheerders. Daarnaast bieden wij begeleiding en ondersteuning bij het definiëren en implementeren van gebruikerswensen.

Contact opnemen
Contact opnemen

Changemanagement

Wij onderhouden de bestaande inrichting van de applicaties, maar denken ook mee in inrichtingsvraagstukken rondom interne (processen) en externe (wet- en regelgeving) wijzigingen. Ook zijn wij in zetten voor het analyseren, testen en communiceren van patches, updates en nieuwe releases van de zorgapplicatie.

Contact opnemen
Contact opnemen

Incidentenbeheer

Naast een goede training en instructie om op de juiste manier met de applicaties te werken, moeten eindgebruikers bij vragen of problemen ook ergens terecht kunnen. Wij bieden een helpdesk waar de gebruikers écht geholpen worden. Incidenten met hoge prioriteit worden middels een ticketsysteem direct opgepakt door onze experts.

Contact opnemen
Contact opnemen
Alle mogelijkheden op een rij voor een goed ingericht en gestroomlijnd applicatielandschap!

Zorgspecial 'Functioneel Applicatiebeheer'

Dit geldt ook voor het optimaliseren van al jouw applicatie en data gedreven processen. Wij bieden zes beheerpakketten aan waaruit gekozen kan worden. Elk pakket bestaat uit vier niveaus die zijn gekoppeld aan het aantal medewerkers van jouw organisatie. De pakketten verschillen onderling in het aantal uur ondersteuning per week. Toegespitst op jouw organisatie kunnen we actief aan de slag om ondersteuning te bieden en optimalisaties toe te passen.

De zorgspecial bevat onder meer de volgende onderwerpen:

  • Alle processen binnen full-service applicatiebeheer
  • Het onboardingsproces beschreven
  • De zes verschillende beheerpakketten
Download
Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen?