.

Voor bestuurders met lef

De Ideale Zorgorganisatie

De komende 20 jaar staat de zorgsector voor grote maatschappelijke uitdagingen. Zowel de zorgvraag als de zorgkosten nemen toe, met onvoldoende professionals om aan deze zorgvraag te kunnen voldoen.

Om uw zorgorganisatie mee te laten groeien met de trends en ontwikkelingen is een gezonde zorgorganisatie een must. De Ideale Zorgorganisatie geeft uw organisatie een voorsprong voor de komende jaren.

Anatomie IZO
De Tenzinger visie

Op weg naar IZO

Tenzinger heeft een concept ontwikkeld waarmee we organisaties hierbij kunnen helpen: De Ideale Zorgorganisatie (IZO).

Volgens de Ideale Zorgorganisatie is een organisatie optimaal voorbereid voor elke uitdaging als deze gezond is. Dit betekent dat in jouw organisatie de ‘anatomie’ en ‘fysiologie’ in balans zijn.

De anatomie gaat over de organisatiestructuur, personeelscapaciteit en de visie op rendement en risico’s. De fysiologie gaat over de ‘zachte kant’: cultuur, kwaliteit, zorg en stappen naar innovatie.

Naast het unieke karakter van elk van deze pijlers is het van belang dat deze op elkaar afgestemd zijn, een geheel vormen en gemonitord blijven, net zoals een lichaam ook volledig in balans moet zijn om gezond te kunnen presteren.

 

 

 

Benieuwd hoe jouw organisatie scoort?

 


Aan de hand van onze IZO Quickscan en Scorecard voor bestuurders, managers en behandelaren krijg je inzicht in jouw organisatiegezondheid!

 

Meer informatie

mockup_whitepaper_ideale_zorgorganisatie
De Tenzinger visie

Download de whitepaper Ideale Zorgorganisatie

Bestuurders van zorginstellingen in Nederland zijn nu meer dan ooit aan zet. In onze whitepaper “IZO; van meten naar beter” geven we een uitgebreide toelichting op hoe we de IZO Quickscan en Scorecard voor jouw organisatie kunnen inzetten. Deze tools zijn speciaal ontworpen voor bestuurders, managers en behandelaren om te meten hoe de organisatie ervoor staat.

Aanmelding voor de IZO

Hulp nodig op weg naar jouw Ideale Zorgorganisatie?

Voor vragen of een andere toelichting op de IZO kun je contact opnemen met:

 

 

 

Itske Lindhout
Programmadirecteur
itske.lindhout@cure4.nl

Jeroen Schenk
Directeur
jeroen.schenk@cure4.nl

Deelname aan de aan de IZO QuickScan en IZO Scorecard is geheel vrijblijvend en strikt vertrouwelijk.