Zorgverslimmer award 2021

Ferenc Passchier

Zorgverslimmer Ferenc Passchier verslimt de zorg met de Service Highway. Gemiddeld heeft een zorgmedewerker te maken met 17 systemen om het dagelijkse werk te kunnen uitvoeren. Met de software Service Highway worden al deze systemen samengevoegd in één gebruiksvriendelijke interface.

17 systemen! Dit zorgt voor enorme administratieve lasten. Deze lasten komen alleen in de VVT-sector al overeen met ongeveer 73.000 fte, oftewel zo’n 4 miljard aan salarislasten. Door deze systemen samen te voegen in één softwarepakket zorgen Ferenc en zijn collega’s van Service Heroes – de helden achter de Service Highway – ervoor dat informatie wordt opgehaald en teruggeschreven naar de onderliggende 17 systemen. Via “Prototype the Future” stemmen zij hun zorg-Solutions af op de behoefte van de klant.

Een echte slimme oplossing die er dírect voor zorgt dat zorgpersoneel meer tijd en aandacht heeft voor de cliënten. Met Service Highway staat de cliënt centraal, ook digitaal. Service Highway zorgt voor een administratieve lastenverlaging tot wel 50% per medewerker per dienst, doordat de medewerker alles op één plek heeft, met éénzelfde look-en-feel, en maar één keer hoeft in te loggen. Middels alarmeringen komt de juiste informatie realtime naar de zorgmedewerker toe.

Momenteel werken de Service Heroes aan de certificering voor een DVZA. Hiermee kunnen ze niet alleen de systemen bij de klant verslimmen, maar kan er ook geassisteerd worden in de uitwisseling van data via Zorg Informatie Bouwstenen.

"Ik zou graag zien dat meer systemen headless worden. In mijn optiek is dit namelijk de toekomst voor de zorg."

Als álles kan en mag, wat zou je dan morgen verslimd willen zien en hoe?

“Dan zou ik graag zien dat meer systemen headless worden. In mijn optiek is dit namelijk de toekomst voor Zorg BV Nederland. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ECD oplossingen van Tenzinger.”

 

Wie vind je een Zorgverslimmer en waarom?
“Evert de Glint! De manier waarop deze bestuurder van WoonZorgcentra Haaglanden zijn organisatie slimmer maakt en echt durft te innoveren is buitengewoon. Het vergt veel doorzettingsvermogen om de zorg te verslimmen terwijl je tegelijkertijd met de dagelijkse uitdagingen in de zorg te maken hebt.”

 

Wat doe je als je even niet bezig bent met zorgverslimmen?
“Ik ben naast Zorgverslimmer ook vader van 3 kinderen met een vierde op komst. Daarnaast vind ik het leuk om te schilderen en tekenen onder het genot van een goed glas wijn.”