Zorgverslimmer award 2021

Wouter Hoge

“Ik hoorde al vele jaren veel klaagverhalen vanuit de zorg. Wat ik daarvan onthouden heb is dat er vaak niet geluisterd werd naar de werkvloer, dat beslissingen meestal van bovenaf kwamen en dat men zijn of haar creativiteit niet kwijt kon in het werk. Ik denk dat dat in mijn onderbewuste is gaan zitten. Ik wilde dat dan ook heel anders doen”, vertelt Wouter.

Wouter was ervan overtuigd dat het ook in de zorg minder bureaucratisch kon en ging deze uitdaging zes jaar geleden aan. De resultaten die hij heeft neergezet zijn uitzonderlijk.

Van internetbedrijf naar directeur GGZ-zorg

Toen Wouter in 1999 een internetbedrijf begon vanuit zijn studie, lukte het heel goed dit anders te doen. Veel mensen uit zijn omgeving werken in de zorg en vaak gaf Wouter dan tips voor meer leiderschap en zelfsturing. Toen hij in 2014 zijn bedrijf had verkocht en hij te onrustig bleek voor een sabbatical zeiden de mensen in zijn omgeving: ‘jij zei toch dat het allemaal minder bureaucratisch moet in de zorg met jouw grote mond? Ga dan maar eens zelf bij zo’n organisatie werken!’ En dat deed Wouter. In 2015 ging hij aan de slag als directeur van Centiv (basis GGZ-zorg); een verlieslatend onderdeel van een grote GGZ-groep, met een lage cliënttevredenheid. “Ik wilde me alleen aan de bedoeling houden en ik was benieuwd wanneer ik dan ontslagen zou worden, want zo moeilijk is het blijkbaar om te veranderen.”

Maar de werkelijkheid bleek anders. Na zes jaar heeft Wouter behoorlijk wat resultaten neergezet en is hij nog steeds niet ontslagen. “Het resultaat komt door verregaande zelfsturing en LEAN-processen met slimme automatisering (o.a. met hulp van Medicore ECD)”, zegt Wouter. Een aantal van deze mooie resultaten zetten we op een rijtje.

  • Centiv heeft de op één na hoogste cliënttevredenheid van alle grotere GGZ-zorginstellingen in Nederland op Zorgkaart Nederland.
  • Centiv levert zeer goede behandelresultaten volgens ook zorgverzekeraar VGZ.
  • Centiv heeft de hoogste beoordeling van medewerkers op organisatiecultuur ooit gemeten door het onderzoeksbureau CoCreation.
  • Centiv heeft 1.000% groei in medewerkers, ondanks de krappe arbeidsmarkt.
  • Centiv heeft nieuwe innovatieve therapieën die leiden tot goedkopere en betere zorg, en omarmd zijn door zorgverzekeraars.
  • Centiv is al diverse keren genomineerd voor innovatie awards, waaronder in 2021 ‘De zinnige zorg award’.
  • Wouter is erg tevreden met het jaar na jaar positieve financiële resultaat.
  • Wouter levert met Centiv een belangrijke bijdrage aan goedkopere zorg en kortere wachttijden.

“Ik wilde me alleen aan de bedoeling houden en ik was benieuwd wanneer ik dan ontslagen zou worden, want zo moeilijk is het blijkbaar om te veranderen.”

“De nieuwe therapieën van Centiv hebben we gratis aan de wereld ter beschikking gesteld. De ‘best practices’ van wat we bij Centiv hebben gedaan, heb ik opgeschreven in het boekje ‘Betere zorg met minder doekoe’ zodat iedereen het kan toepassen. Dat boek stond in de zomer van 2021 een tijdje op nummer één in de Managementboek Top 100. De opbrengsten van het boek gaan naar opleidingsmogelijkheden voor het zorgpersoneel.”

Ook landelijk bemoeit Wouter zich met zaken die beter kunnen in de zorg. Zo is vanuit zijn betrokkenheid onder andere een nieuw NZA-product ingevoerd (Eleo). Dit product hielp in heel Nederland betere zorg te leveren voor minder geld. Ook is hij politiek actief en probeert Wouter van daaruit de (jeugd)zorg te verbeteren waar hij kan. “Een betere jeugd leidt tot veel minder ellende op volwassen leeftijd”, aldus Wouter. Om dit te bereiken is er vooral rust nodig op het gebied van regelgeving. “Al die veranderingen leiden tot verstarring van de sector en risicomijdend gedrag. Zorginstellingen moeten hun zorgpersoneel veel meer ruimte geven; dan gaan de kosten naar beneden en het werkplezier en de zorgkwaliteit omhoog.”

 

Wie vind jij een Zorgverslimmer en waarom?

“Dick Veluwekamp, bestuursvoorzitter bij Arkin. Dick heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in het terugbrengen van bureaucratie in de zorg en het teruggaan naar de bedoeling.”

Wat doe je graag als je even niet bezig bent met het verslimmen van de zorg?

“Als ik niet bezig ben met het verslimmen van de zorg ben ik graag bij mijn fijne gezin, aan het sporten of leuke dingen aan het doen met vrienden. Vanuit mijn rol van gemeenteraadslid ben ik ook regelmatig in gevecht met de bureaucratie. Dat doe ik graag.”