Winnaar Zorgverslimmer award 2021

Yvette Roke

Zorgverslimmer Yvette Roke maakt samen met haar cliënten met autisme gepersonaliseerde eHealthoplossingen die de eigen regie ondersteunen in het omgaan met dagelijks ervaren stress. Yvette is psychiater bij GGz Centraal en werkt met hart en ziel aan de apps SAM, SAM junior en STAPP@Work.

“Door van jongs af aan de kans te krijgen te snappen wat er goed gaat in je leven en wat niet, kan je je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen. Op deze manier wordt de eigen regie vergroot en kan schade worden voorkomen”, zegt Yvette. Samen met vijftien van haar cliënten heeft zij SAM (Stress Autism Mate) ontwikkeld; een app die helpt om inzicht te krijgen in dat wat wel en niet goed gaat in het dagelijks leven en daarmee de stress van het dagelijks leven verlaagt. Daarnaast helpt SAM de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van de gebruikers te verbeteren. SAM is wetenschappelijk onderzocht bij 40 cliënten die niet hebben meegeholpen aan de ontwikkeling en is momenteel landelijk in gebruik. Inmiddels is Yvette op verzoek van haar collega’s van GGz Centraal samen met haar SAM-STAPP team aan de slag gegaan om ook een tool te ontwikkelen om de mentale weerbaarheid van de eigen medewerkers te verbeteren: STAPP(STresssignaleringsAPPlicatie)@Work.

We gingen langs bij Yvette en vroegen haar naar de manier waarop zij de zorg verslimt. In deze video vertelt Yvette meer over SAM en waarom zij de app heeft ontwikkeld.

SAM

Vier jaar geleden verloor Yvette een jonge cliënt. Zijn leven kon niet meer omgebogen worden naar iets met toekomstperspectief, het lijden was te groot. Dit had een grote impact op Yvette en deed haar beseffen dat de cliënt meer nodig heeft dan behandelgesprekken; ze ontdekte een gat tussen de behandeling en het dagelijks leven van de cliënt. En dus ging Yvette in 2018 aan de slag met de ontwikkeling van SAM. Inmiddels wordt SAM door duizenden mensen met autisme gebruikt en wordt er nu samen met jongeren met autisme gewerkt aan een versie van SAM speciaal voor hen; SAM junior.

“Deze gebeurtenis drijft mij om altijd door te zetten. Innoveren is ook vooral volhouden en soms tegen de stroom in door blijven zwemmen. Tegenslagen zijn er genoeg. De vraag is: hoe buig je ze om?”

SAM maakt gebruik van een bestaand middel, een stresssignaleringsplan, die op nieuwe wijze in een app wordt aangeboden – proactief in plaats van reactief – en helemaal is afgestemd op de doelgroep. Door de SAM app vier keer per dag vragen te laten stellen over activiteiten en stressgevoelens ziet een gebruiker op dagelijks en wekelijks niveau wat goed gaat en wat niet, en op welke momenten dat is. De kracht van de innovatie is het stellen van de vragen op verschillende momenten in het dagelijks leven in plaats van alleen in te zoomen op acute momenten. Hierdoor ontstaat er inzicht in de eigen patronen; stresspatronen, maar ook wanneer het juist wel goed gaat. Dit inzicht krijg je niet vanuit de spreekkamer. Ga maar eens bij jezelf na als je de vraag krijgt: ‘Hoe is het gegaan afgelopen week?’ Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. En als er al een antwoord komt, is het meestal een negatieve gebeurtenis die is blijven hangen. Want zo werkt ons brein. We onthouden negatieve gebeurtenissen veel beter dan de positieve. Terwijl dat wat goed gaat minstens zo belangrijk is om te weten en uit te bouwen als dat wat er niet goed gaat. De SAM app geeft ook persoonlijke tips voor het omgaan met de stress.

 

Alle cliënten-apps die ontwikkeld worden door Yvette en haar SAM-STAPP team, worden uitgebracht binnen het eigen SAM-STAPP platform van GGz Centraal, waarbij de implementatie landelijk gegarandeerd wordt en waarbij de data als strikt vertrouwelijk wordt behandeld (encrypted en in een speciaal beveiligingsprotocol met de server in Nederland). “Onze visie is om deze apps laagdrempelig en in zelfregie aan te bieden. Door het op deze manier vorm te geven garanderen we ook dat de apps beschikbaar zullen blijven, er een helpdesk is (dat zijn wij zelf) en dat het geen ghost-apps worden”, aldus Yvette.

 

STAPP@Work

In de zorg wordt ongelooflijk hard en met passie gewerkt, maar het is ook de plek waar er onder hoge druk en met complexe problematiek gewerkt wordt. Om de mentale weerbaarheid op het werk te verbeteren, werkt Yvette er met haar collega’s aan om speciaal voor hen een app te ontwikkelen die hen helpt bij een goede en gezonde werkbalans. De STAPP@Work app is nu in de pilotfase en wordt in februari-september 2022 binnen GGz Centraal wetenschappelijk gevalideerd. Naast de zorgmedewerkers kunnen ook medewerkers uit andere branches hier later van profiteren. Zo ontstaat er een duurzaam verdienmodel om de toekomst van deze door cliënt-participatie gedreven innovaties te garanderen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

De SAM en STAPP apps zijn preventieve hulpmiddelen. Als we met gezond verstand nadenken, dan weten we dat minder stress, betere zelfredzaamheid en een subjectieve verbetering van kwaliteit van leven leidt tot lagere maatschappelijke kosten. De besparing van preventie is echter lastig uit te rekenen. Het is om deze reden, en omdat er vaak wantrouwen bestaat ten opzichte van middelen als apps als behandeltool, erg lastig om financiers te vinden voor deze innovaties. “We zouden daarom met z’n allen anders moeten gaan denken. Meer mensen moeten zich eigenaar voelen van oplossingen die liggen op het gebied van preventie”, zegt Yvette. “Want daar zijn grote winsten te behalen. We kunnen ervoor zorgen dat mensen niet zo ver afglijden dat ze ziek worden of dat hun ziektebeeld verslechterd (lichamelijk of geestelijk). Langdurige, ongezonde stress leidt tot zowel lichamelijke als psychiatrische klachten. Het is immers beter te voorkomen dan te genezen!”

 

Wie vind jij een Zorgverslimmer en waarom?

“Mijn collega Arina. Zij is innovator bij GGz Centraal. Dankzij haar inspanningen zijn we binnen GGz Centraal echt anders gaan werken. We zetten zorgrobots, slaaprobots, apps en VR in bij onze behandelingen, waardoor er veel meer mogelijkheden gekomen zijn om cliënten beter en op maat te kunnen helpen. Arina gaat met cliënten en medewerkers in gesprek en vanuit hun uitdagingen draagt ze de innovaties aan, helpt ze te implementeren en is altijd bezig om onze zorg te verbeteren. Hiermee krijgt ook het werkplezier een enorme boost.”

 

Wat doe je graag als je even niet bezig bent met het verslimmen van de zorg?

“Ik doe graag leuke dingen met mijn 3 kinderen en hond. Ook loop ik iedere dag een rondje hard om mijn hoofd helder en creatief te houden.”

 

 

Op donderdag 10 februari 2022 wordt de award uitgereikt aan de winnaar tijdens de Tenzinger Zorgverslimmers Show.