Life-saving en Life-changing

American Himalayan Foundation

Gezondheidszorg in de Himalaya

De American Himalayan Foundation biedt gezondheidszorg, onderwijs, onderdak, veiligheid en kansen aan mensen in de Himalaya in Nepal. In de geest van onze naamgever Tenzing Norgay en vanuit de gedachten dat zorg voor iedereen toegankelijk moet zijn, is Tenzinger sinds 2021 donateur van de stichting.

Voor velen in de Himalaya is gezondheidszorg onbetaalbaar en onbereikbaar. De American Himalayan Foundation bouwt en ondersteunt gezondheidsklinieken en levert medicijnen aan afgesloten gemeenschappen die vaak nog nooit een dokter hebben gezien.

Ziekenhuis en revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen

Nepal is een land met veel bergen, weinig wegen en zelfvoorzienende boeren. Gezondheidsklinieken zijn vanaf het platteland vaak slecht bereikbaar en 80% van de bevolking moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag. Een kind met ernstig letsel of een handicap legt een zware druk op gezinnen. Een vergroeid been maakt de toch al inspannende wandeling naar school onmogelijk, waardoor het kind veroordeeld is tot analfabetisme. Een slecht herstelde armbreuk zorgt voor weinig perspectief op toekomstige werkgelegenheid en gebrek aan bewustzijn over de oorzaken van handicaps kan leiden tot verbanning van kinderen uit hun gemeenschap.

Met steun van de American Himalayan Foundation herstelt het Hospital and Rehabilitation Centre for Disabled Children (HRDC) duizenden ‘gebroken’ kinderen. Jongens en meisjes uit arme gezinnen die anders een leven lang zouden lijden.

De zoon van….

Norbu Tenzing, zoon van Tenzing Norgay en Vice President American Himalayan Foundation: “I am very pleased that Tenzinger is able to support the good work of the American Himalayan Foundation, specifically the work of the father and son team of Dr. Ashok and Dr. Bibek Banskota. They have dedicated their lives to providing uncompromising quality care to poor disabled children with life changing surgery at the Hospital and Rehabilitation Center for Disabled Children (HRDC) in Nepal. Thank you to the team at Tenzinger for your kindness and commitment.”

Meer weten over de foundation? Bezoek de website.

“Het is geweldig om te zien dat een operatie niet alleen fysiek, maar ook mentaal zoveel betekent voor een kind. We zijn trots en dankbaar om hier een bijdrage aan te leveren.” Siep Kosse, Directeur Marketing bij Tenzinger