Zorgverslimmer award 2024

De zorg heeft verslimmers nodig

Daarom belonen wij bedenkers van slimme oplossingen voor grote zorguitdagingen met een award.

Ieder jaar nomineert Tenzinger 24 Zorgverslimmers. Deze bedenkers van slimme oplossingen zorgen ervoor dat zorgverleners meer tijd hebben voor zorg. Dat is hard nodig. Met maar 24 uur in een dag en de zorgvraag die maar blijft groeien, telt elk uur. Met deze award wil Tenzinger iedereen in de zorg aansporen om mee te blijven denken én werken aan een slimmere zorg.

Ken jij een bedenker van een slimme oplossing? Meld jouw kandidaat dan snel aan. Kandidaten aanmelden kan tot 31 oktober 2023.

Kandidaat aanmelden

 

Op 29 februari 2024 reiken we de jury award én de publieksprijs uit.

Waarom deze award?

De zorg staat voor immense uitdagingen. De vraag naar zorg groeit, net als de kosten en het tekort aan personeel. Dit is niet meer op te lossen met meer geld of meer personeel. Voor deze uitdagingen heeft de zorg slimme oplossingen nodig. Slimme oplossingen in de vorm van bijvoorbeeld algoritmes, voorspellers, procesverbeteringen, methodes, mooie projecten of inspirerende boeken.

Zorgverslimmers geven zorgpersoneel niet alleen meer tijd en aandacht voor cliënten, maar zorgen ook voor meer en beter inzicht in wat cliënten en zorgprofessionals nodig hebben. Ze maken de zorg alerter, proactiever en efficiënter. We zijn trots dat we een aantal mensen die al oplossingen voor grote zorguitdagingen hebben bedacht een podium kunnen bieden.

Kandidaat aanmelden

Jeroen Slootmans

Winnaar van de Zorgverslimmer award 2023

Bestuurder en innovator in jeugd- en ouderenzorg Jeroen Slootmans is door de jury van op 9 maart 2023 unaniem verkozen tot Zorgverslimmer van het jaar 2023! Jeroen won de Zorgverslimmer award voor meerdere innovaties, waaronder de Kansband (jeugd) en Omarmband (ouderenzorg).

“Ik bons met mijn ideeën op allerlei deuren. Met de award op zak, gaan ze makkelijker open.”

Lees hier hele interview

Zorgverslimmer awarduitreiking 2022

The Aftermovie

De allereerste Zorgverslimmer award werd op 11 februari 2022 uitgereikt aan Yvette Roke tijdens de Tenzinger Zorgverslimmers Show. Yvette won de award voor de ontwikkeling van de app Stress Autism Mate (SAM).

Beleef de awardshow opnieuw in deze vlog van Britt & Lynn, waarin zij een kijkje nemen achter de schermen en de tafelgasten interviewen.

De jury

Wie verdient de Tenzinger Zorgverslimmer award? Alle genomineerden verslimmen de zorg op hun eigen manier, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En wie dat is bepaalt een zorgvuldig samengestelde jury.

Ontmoet de jury:

  • Lidy Hartemink (Bestuurder Eerstelijnszorg en intramurale ouderenzorg)
  • Yvette Roke, winnares Zorgverslimmer award 2021 (Psychiater & initiatiefnemer applicaties SAM en STAPP@WORK!)
  • Jerry Allon (Ervaringsdeskundige GGZ)
  • Arriejanne Brouwer (Manager Product Management bij Tenzinger)
Lees meer over de jury