Voor bestuurders met lef

De Ideale Zorgorganisatie (IZO)

De Ideale Zorgorganisatie (IZO)

In de Ideale Zorgorganisatie is er meer tijd + aandacht + geld voor zorg. Om daar te komen is een gezonde organisatie nodig, die mee kan bewegen met maatschappelijke veranderingen en trends in de zorg. Wij ontwikkelden een visie en meetinstrumenten om jouw zorgorganisatie te begeleiden op weg naar de Ideale Zorgorganisatie.

Neem contact op

Yvonne Weldam

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Op weg naar IZO

De Ideale Zorgorganisatie (IZO) is een visie waarmee we instellingen helpen mee laten groeien met de trends en ontwikkelingen in de zorg. Volgens onze visie is een organisatie optimaal voorbereid voor elke uitdaging als deze gezond is. Dit betekent dat de ‘anatomie’ en ‘fysiologie’ van de organisatie in balans is.

De anatomie gaat over de organisatiestructuur, personeelscapaciteit en de visie op rendement en risico’s. De fysiologie gaat over de ‘zachte kant’: de cultuur, kwaliteit, zorg en stappen naar innovatie. Naast het unieke karakter van elk van deze pijlers is het van belang dat deze op elkaar afgestemd zijn, een geheel vormen en gemonitord blijven, net zoals een lichaam ook volledig in balans moet zijn om gezond te kunnen presteren.

Meetinstrumenten

Vanzelfsprekend zal niet iedereen dezelfde ervaring hebben vanuit de eigen rol of positie binnen de organisatie. Er kan bij het zorgpersoneel of management een andere beleving zijn van de communicatie of visie op innovatie. Om die reden zijn twee meetinstrumenten ontwikkeld om per pijler de stand van zaken te meten binnen de zorgorganisatie.

Het is cruciaal om te meten en weten voor grote veranderingen, aanschaf van systemen, implementaties of reorganisaties worden ingezet. Aan de hand van onze IZO Quickscan en Score Card voor bestuurders, managers en behandelaren krijgt u inzicht in de gezondheid van jouw organisatie.

Meer over IZO

Whitepaper04 nov 2020

De Ideale Zorgorganisatie: van meten naar beter

Lees meer +
Brochure30 jul 2021

Brochure De Ideale Zorgorganisatie

Onze visie op de Ideale Zorgorganisatie gaat ervan uit dat de belangrijke pijlers binnen een zorgorganisatie in balans zijn.
Lees meer +

Wij zijn Tenzinger

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

  • Dé zorgverslimmers

    300+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

  • 15+ jaar ervaring in digitalisering

    In jeugd- en pleegzorg, ggz, ouderenzorg en gehandicaptenzorg

  • 170.000 zorgverleners

    Maken gebruik van onze oplossingen

Yvonne Weldam

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Weten hoe je tot de ideale zorgorganisatie komt?

Wij helpen je graag