Kennisbank

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelen rondom zorginnovatie, ICT en wet- & regelgeving.

Whitepapers & kennisdocumenten

whitepaper

Grip op zorg door financiële sturing

Levert jouw organisatie meer zorg dan dat er gedeclareerd wordt? Is het lastig om de zorgvraag van volgend jaar in te schatten? In deze whitepaper lees je hoe je meer grip krijgt op de bedrijfseconomische kant van het zorgproces, hoe je de zorgvraag beter kunt voorspellen en hoe je een realistische begroting maakt.
Lees verder Lees verder
whitepaper

Succesfactoren voor een positieve ECD-businesscase

Wat kunnen zorgorganisaties doen om ervoor te zorgen dat een ECD leidt tot een hogere efficiency, lagere kosten en hogere kwaliteit van zorg?
Lees verder Lees verder
whitepaper

Zorgprestatiemodel; leren van simuleren

Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht. De DB(B)C’s en Basis GGZ-behandelingen die al geregistreerd zijn, worden vertaald naar zorgprestaties.
Lees verder Lees verder
whitepaper

Ideale Zorgorganisatie; van meten naar beter

Bestuurders van zorginstellingen zijn nu meer dan ooit aan zet. In onze whitepaper “IZO; van meten naar beter” geven we een uitgebreide toelichting op hoe we de IZO Quickscan en Scorecard voor jouw organisatie kunnen inzetten. Deze tools zijn speciaal ontworpen voor bestuurders, managers en behandelaren om te meten hoe de organisatie ervoor staat.
Lees verder Lees verder
Artikel

Persoonsgerichte zorg op basis van data

Susanne Baars MSc. MA, oprichtster van SocialGenomics MOONSHOT, vertelt over haar ambitie: patiënten via Artificial Intelligence en Data Science wereldwijd toegang bieden tot de data die zij nodig hebben voor een optimale behandeling.
Lees verder Lees verder
Whitepaper

Zorgprestatiemodel; van theorie naar implementatie

Lees welke stappen je moet nemen en welke aandachtspunten wij zien om tot een succesvolle implementatie van het zorgprestatiemodel en de bijbehorende zorgtyperingen te komen.
Lees verder Lees verder
whitepaper

Administratieve lastenverlichting by Design

De introductie van Horizontaal Toezicht in de GGZ in combinatie met het nieuwe zorgprestatiemodel biedt een unieke kans, namelijk het verlichten van administratieve lasten ‘by Design’. Hoe? Je leest het in onze whitepaper.
Lees verder Lees verder
whitepaper

Data Science in de zorg

Door de snelle technologische ontwikkelingen heeft Data Science enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische expertise en bieden oplossingen die de efficiëntie verhogen en de werkdruk verlagen. Wat kan Data Science voor jouw organisatie betekenen?
Lees verder Lees verder
magazine

IMPACT magazine

Het IMPACT magazine is een extra dik magazine vol artikelen, specials en interviews. Laat je inspireren door de verhalen van Machteld Huber en Robbert Huijsman, de ervaringen van Mentaal Beter en Koraal en de visie van onze eigen CEO Boris Hololtcheff en COO Arnoud Martens.
Lees verder Lees verder