Business & Strategic consultancy

Zorgadministratie ondersteuning en optimalisatie

Zorgadministratie

Het zorgadministratief proces verandert in een snel tempo door ingrijpende veranderingen in wet- en regelgeving, invoering van nieuwe bekostigingssystematiek en de ontwikkeling van digitale systemen. Van de zorgadministratie wordt steeds meer een proactieve benadering verwacht.

We zien dat de afdeling meer en beter samenwerkt met het primaire proces en fungeert als spil in de organisatie door directe zorg te kunnen vertalen in financiële informatie. Een toekomstbestendige zorgadministratie vraagt om een intensieve samenwerking met behandelaars, Planning & Control en ICT.

Tenzinger heeft jarenlange ervaring met het optimaliseren van de zorgadministratie. Zowel bij ziekenhuizen, GGZ-instellingen, jeugdzorginstellingen en de langdurige zorg (VG en VVT). Op basis van al deze ervaringen hebben wij het model voor de Ideale Zorgadministratie ontwikkeld. Met dit model neemt Tenzinger zorginstellingen mee in wat er nodig is om een moderne zorgadministratie te voeren die goed geborgd is in de organisatie.

Neem contact op

Jeroen Schenk

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Goede inrichting AO

Een goed ingerichte AO zorgt ervoor dat zowel de interne werkzaamheden als de richtlijnen en procedures van financiers zijn vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat handelen effectief is, processen efficiënt verlopen en voldoen aan de eisen van de financiers.

Een betrouwbare AO/IC is belangrijk om financiële verantwoording af te leggen en een goedkeurende accountantsverklaring te krijgen.

De AO maakt de structuur van uw bedrijfsvoering zichtbaar. Concreet gaat het over:

 • inrichten van processen
 • het toewijzen van verantwoordelijkheden
 • bevoegdheden en het op gang brengen en houden van informatiestromen

Oplossingen

Hoe kunnen wij je helpen?

Ondersteuning

Is er een tijdelijke piek op de zorgadministratie? Bijvoorbeeld door veranderende wet- en regelgeving of een nieuwe bekostigingsstructuur? Onze zorgadministratie professionals kunnen jouw organisatie (tijdelijk) ondersteunen bij verschillende uitdagingen en werkzaamheden.

Open linkContact

Procesoptimalisatie

Wij hebben alle kennis en expertise in huis voor het optimaliseren van processen rond de zorgadministratie, zorglogistiek, bekostiging en contractering. Onze consultants komen door hun kennis van zorgprocessen met pragmatische oplossingen en slimme verbeteringen voor jouw zorgorganisatie.

Open linkContact

Management

Onze consultants hebben veel ervaring met interim-management, project- en verandermanagement, beleidsadvies en procesoptimalisatie. Met een achtergrond in verschillende zorgthema’s kunnen zij ondersteunen als Manager Bedrijfsvoering of Hoofd Zorgadministratie.

Open linkContact

Wij zijn Tenzinger

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  300+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In jeugd- en pleegzorg, ggz, ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Jeroen Schenk

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel