Inzicht en controle

Data management

Als zorginstelling beschik je over enorme hoeveelheden data. Zo beschik je bijvoorbeeld over data van het aantal cliënten dat wordt behandeld en behandeld is, het verloop van behandelingen en over de inzet en productiviteit van medewerkers.  Op deze manier ben je zelf in control over de bedrijfsvoering en efficiency in jouw zorgorganisatie.

Continu veranderende eisen en wet- en regelgeving vanuit de overheid vraagt veel van zorgorganisaties. Het inzetten van data geeft zorgorganisaties de mogelijkheid om te kunnen monitoren hoe het gaat met jouw zorgorganisatie en om (indien nodig) tijdig bij te sturen. Het liefst heb je realtime inzicht in jouw prestaties, om zo te zien aan welke knoppen je kunt draaien om aan deze eisen te voldoen.

Geautomatiseerde koppelingen tussen systemen

Om data voor jou te laten werken is het belangrijk dat dat uit verschillende systemen die je binnen jouw zorgorganisatie gebruikt gemakkelijk met elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit is de basis voor het creëren van inzicht in jouw zorgorganisatie. In onderstaande factsheet kun je lezen met welke systemen Medicore kan koppelen.

Sturen op verbetering

Nu alle data met elkaar verbonden is kan er worden gekeken welke informatie inzichtelijk moet zijn. Zo wil je bijvoorbeeld weten hoe jouw zorginstelling er financieel voor staat, wat de voorspelling is voor het komende jaar of hoe een behandeling voor een bepaald ziektebeeld bijvoorbeeld verloopt. Door deze in overzichtelijke dashboards in te richten kun je snel en gemakkelijk zien op welke processen of bedrijfsvoering je aanpassingen kunt doorvoeren om deze efficiënter te kunnen laten verlopen of waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Naast optimalisatie van interne bedrijfsvoering zijn er ook externe betrokkenen die voorzien moeten worden van informatie. Denk aan bijvoorbeeld verzekeraars, gemeenten of de Raad van Bestuur of Toezicht. Deze informatie kun je ook verwerken in  overzichtelijke dashboards om in één weergave te kunnen laten zien hoe het gaat met de bedrijfsvoering.

Ondersteuning voor zorgverleners

Data start-up 6Gorilla’s werkt iedere dag aan het duurzaam en toegankelijk maken van de gezondheidszorg door middel van data science. In de video hiernaast zie je hoe zorgverleners ondersteund worden in hun dagelijkse werkzaamheden.

Sentimentscore

Zorgprofessionals kunnen in één oogopslag zien wat de gemoedstoestand van een cliënt is en welke trends waarneembaar zijn.

Automatische themaherkenning

Automatische themaherkenning maakt het voor zorgverleners makkelijker om snel belangrijke zorg specifieke zorgthema's in rapportageteksten te herkennen.

Tenzinger kan jouw zorgorganisatie helpen om datastromen uit verschillende systemen te koppelen, om deze om te zetten in realtime dashboards. Hierdoor kun jij in één oogopslag zien hoe jouw zorginstelling ervoor staat.

Interessante bijdragen

Blog20 jun 2024

Zo geeft Fierit tijd terug aan de zorg met het clickable dashboard

Binnen Fierit ECD zijn we continue bezig met kijken hoe we tijd terug kunnen geven aan de zorg. In deze blog vertelt onze consultant Mareille meer over het clickable dashboard en de voordelen hiervan. Ontdek hoe dit dashboard tijd teruggeeft aan de zorg.
Lees meer +
Klantverhaal29 mei 2024

Succesvolle Cloudtransitie: Saxenburgh Optimaliseert Zorg met Fierit as a Service

Afgelopen maand is Saxenburgh succesvol overgestapt naar Fierit as a Service (FaaS), waarbij ze hun on-premise setup hebben vervangen door een cloudgebaseerde oplossing. Deze overstap is bedoeld om de organisatie te ontlasten van softwarebeheer, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op hun dagelijkse taken met verbeterde professionele applicaties.
Lees meer +
Opname27 mei 2024Medicore

Opname | Maak kennis met UP! Jouw virtuele collega in de zorg

UP is het nieuwe paar ogen en oren in Medicore; een virtuele collega die zorgverleners vertelt waar ze aandacht aan moeten geven. UP visualiseert inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit webinar duiken we dieper in de wereld van UP.
Lees meer op Medicore +

Wij zijn Tenzinger

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

  • Dé zorgverslimmers

    300+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

  • 15+ jaar ervaring in digitalisering

    In jeugd- en pleegzorg, ggz, ouderenzorg en gehandicaptenzorg

  • 170.000 zorgverleners

    Maken gebruik van onze oplossingen

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.