21

Oct

21

Oct

Terug naar alle eventsLive uitzending21 Oct16:00

Live uitzending

Campus Tenzinger: Data en doen!

Zo zetten bestuurders data in voor de zorg van de toekomst

Donderdag 21 oktober om 16:00 uur is de eerste live uitzending van Campus Tenzinger. Het centrale thema in deze eerste uitzending is data. We staan voor enorme uitdagingen in de zorg. Hoever is jullie organisatie met een datastrategie? Ga erover in gesprek met collegabestuurders en experts.

In de uitzending van 21 oktober schuift Nellieke de Koning, bestuurder en kinder- en jeugdpsychiatier bij Levvel, aan om te vertellen hoe Levvel data ziet als essentieel bij het steeds verbeteren en vernieuwen van de zorg. Samen met Floortje Scheepers, psychiater en Hoogleraar Innovatie verbonden aan UMC Utrecht en David Tom, Data Scientist bij 6Gorilla’s, gaat zij in gesprek over de zorg van de toekomst en de rol van data daarin.

De thema’s voor de eerste Campus Tenzinger ‘Data en Doen!’

+ Dromen: welke dromen hebben we als het gaat om het verbeteren van de GGZ en jeugdzorg? Wat is het ideaalbeeld en in hoeverre kunnen we dit waarmaken?
+ Denken: aan de hand van prikkelende stellingen en frisse perspectieven bespreken we welke waarde data voor de zorg kan opleveren. Maar ook welke hobbels te nemen zijn.
+ Doen: om te veranderen is actie nodig. Wat is er nodig om aan de slag te gaan en wat kunnen we nu al doen? Verandering begint immers bij jezelf.

Sprekers Campus Tenzinger

Nellieke de Koning, bestuurder en kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel
Levvel, een fusieorganisatie van Spirit en de Bascule, is een organisatie die specialistische jeugdhulp biedt met drie afdelingen met het keurmerk Topklinische GGZ. Binnen Levvel wordt veel geïnvesteerd in goede zorg, opleiding, onderzoek en innovatie en het gebruik van data is daarin belangrijk. Nellieke de Koning vertelt hoe zij binnen Levvel omgaan met data en welke voordelen dit biedt in de praktijk, waar ze tegenaanlopen en hoe de resultaten gebruikt worden bij behandelingen.

Floortje Scheepers, Hoogleraar Innovatie in de GGZ
Floortje houdt zich bezig met verschillende innovatieve projecten waarmee ze de GGZ hoop te transformeren naar een netwerkorganisatie. In een netwerkorganisatie worden kennis en kunde gedeeld en behandeldoelen gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wat is de rol van data in deze transformatie? En welke mogelijkheden ziet zij nog meer?

David Tom, oprichter en Data Scientist 6Gorilla’s
Vanuit 6Gorilla’s, het data label van Tenzinger, neemt David Tom je mee in de ontwikkelingen in Data Science die voor de deur staan. Kan data bijvoorbeeld helpen bij het creëren van een lerende omgeving? Hoe kunnen kleine toepassingen al bijdragen aan de zorg van de toekomst? Hoe draagt data bij aan het leveren van betere zorg?

Deel ook jouw visie

Laat je op donderdag 21 oktober inspireren door collegabestuurders tijdens deze interessante uitzending onder leiding van presentatrice Aldith Hunkar. We nodigen je van harte uit om actief deel te nemen en via de chat jouw visie te delen over dit onderwerp.

 

Campus Tenzinger
Grote uitdagingen verdienen een groot podium. Met Campus Tenzinger bieden wij zorgbestuurders een podium waar zij met collegabestuurders en experts in de zorg kennis kunnen delen en ervaringen uitwisselen. Zo inspireren zij elkaar met slimme oplossingen om de zorg op langere termijn duurzaam toegankelijk en betaalbaar te houden.

 

 

David Tom

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Meld je aan voor Campus Tenzinger