Terug naar alle eventsWebinar11 Oct14:30

Webinar

Het gewone leven ervaren dankzij Triple-C

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor veel mensen met een (verstandelijke) beperking en gedragsproblemen is gewoon leven verre van vanzelfsprekend.

Het behandel- en organisatiemodel Triple-C is erop gericht dat ook zij ‘het gewone leven’ ervaren. De drie C’s staan voor: Cliënt, Coach en Competentie. Door menselijke behoeften als uitgangspunt te nemen, zorg je ervoor dat spanningen, stress en probleemgedrag afneemt.

De grondlegger van Triple-C
Hans van Wouwe (Hoofd behandeling bij ASVZ) is grondlegger van Triple-C en heeft onlangs samen met zijn collega Dick van de Weerd het boek ‘Triple-C, tot hier en verder’ uitgebracht. ‘In de medische traditie zijn we gewend om te diagnosticeren, classificeren en labelen. Dat zie je in de gehandicaptenzorg, maar ook in de jeugdzorg en de psychiatrie. De focus ligt op de stoornis, niet op de mens. Bij Triple-C ligt de focus niet op wat iemand heeft, maar op wat iemand nodig heeft.’

Schrijf je in voor het webinar
In het webinar op maandag 11 oktober 2021 om 14:30 uur deelt Hans de kennis en ervaring die zij de afgelopen dertig jaar op hebben gedaan. Hij neemt ons mee in de visie achter Triple-C en vertelt meer over hoe Triple-C een stroming is geworden bij tientallen zorgorganisaties in ons land. Heike Brandes (Product manager bij Tenzinger) gaat tijdens dit webinar in gesprek met Hans. Ook zal Heike meer uitleg geven over hoe Tenzinger deze methodiek inzet binnen het ECD Fierit.

Meld je aan voor het webinar

Sprekers

Heike Brandes (Productmanager bij Tenzinger) + Hans van Wouwe (Hoofd behandeling bij ASVZ)