Brochure29 dec 2021

Positieve Gezondheid

Geeft een bredere kijk op de gezondheid van een cliënt

Positieve Gezondheid is een methodiek die een bredere kijk geeft op de gezondheid van een cliënt. Door vragen in te vullen kom je erachter hoe de cliënt zich echt voelt en dit is meer dan alleen de lichamelijke gezondheid. Je kunt als zorgprofessional hierdoor betere en passendere hulp aanbieden.

Gezondheid is meer dan alleen niet-ziek zijn

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk. Daarom bedacht Machteld Huber een alternatief voor de gangbare definitie van gezondheid.

Positieve Gezondheid omvat zes pijlers die mensen alle zes als even belangrijk ervaren. Wij hebben deze methodiek beschikbaar gesteld binnen ons ECD Fierit om je inzicht te geven op de gesteldheid van de cliënt.

In deze brochure gaan we in op de zes pijlers van Positieve Gezondheid en delen we de voordelen voor jou als zorgprofessional om met deze methodiek te werken.

Mail mij de brochure

Vul onderstaand formulier in om de brochure te ontvangen.

Ook interessant

Brochure27 dec 2021

Meet de ervaringen van je cliënten met PREM

Met behulp van PREM (Patient Reported Experience Measure) is het mogelijk om ervaringen van je cliënten over het zorgproces te meten.
Lees meer +
Brochure03 nov 2021

Het Mikzo: het meetinstrument voor een kwalitatief zorgplan

Het Mikzo (MeetinstrumentKwaliteit van Zorg) staat centraal als het gaat om planmatig en persoonsgericht werken.
Lees meer +
Brochure27 okt 2021

Wet zorg en dwang

De Wet zorg en dwang (Wzd) heeft als uitgangspunt: dwang alleen als het niet anders kan. Met de Wzd wordt een uitgebreid stappenplan geïntroduceerd dat zorgorganisaties moeten volgen bij het inzetten van onvrijwillige zorg. De Wzd module binnen het ECD Fierit is een intelligente tool die met de zorgprofessional mee denkt en je volledig ontzorgt.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!