Klantverhaal10 apr 2020

Klantcase

Carintreggeland optimaliseert zorgverlening door gebruik Zorg App

Dankzij de Zorg App kunnen zorgverleners van de zorgorganisatie in Twente eenvoudiger administratie verwerken en is het cliëntdossier altijd bij de hand. Waar deze administratie eerder vaak aan het einde van de dienst werd gedaan, kan dit met een app meteen bij de cliënt. De kostbare tijd die zorgverleners hiermee besparen kunnen ze nu direct aan de cliënt besteden.

Naast vermindering van de administratielast, neemt de kans op fouten drastisch af en wordt de informatie over de cliënt vollediger doordat de gebruikers gegevens meteen invoeren. Bij het wisselen van de diensten is iedereen vervolgens meteen op de hoogte van de laatste gegevens. De app bereikt hiermee een grotere medewerkerstevredenheid, vergroot de participatie van cliënten en leidt tot een betere efficiency.

Mobiel werken werkelijkheid

Door middel van de Zorg App, een mobiel verlengstuk van het Elektronisch Cliënt Dossier Fierit, krijgen de zorgprofessionals toegang tot de noodzakelijke gegevens en informatie van de cliënten die zij die dag bezoeken en verzorgen, inclusief de meest efficiënte route. Ook wanneer de app tijdelijk offline is omdat er geen verbinding met WiFi of het netwerk is, kan deze gebruikt worden.

Ontwikkeld in samenwerking met zorgorganisaties

Carintreggeland was samen met Zorggoep Alliade nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Zorg App. “We hebben gekozen voor de Fierit Zorg App vanwege de gebruiksvriendelijkheid ervan”, vertelt Erna ten Hoeve, Manager I&A bij Carintreggeland. “Nu zorgverleners administratie direct bij de cliënt kunnen verwerken, geeft dit hen een stuk meer rust. Met de Zorg App kunnen zorgverleners efficiënter werken, waardoor er meer tijd is voor de cliënt. We kijken dan ook erg uit naar de toegevoegde waarde die de app in de toekomst onze medewerkers gaat bieden, wat ten goede komt van zowel zorgverlener als cliënt.”

Meer tijd en aandacht voor de cliënt

Olav van de Reijken, Director Commercial & Business Innovations van Tenzinger: “Met het oog op de toekomst, denk aan de dubbele vergrijzing, moeten we steeds meer zorg met minder personeel realiseren. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën zetten we steeds meer stappen in de juiste richting. Met deze Zorg App laten we zien dat innovatie niet altijd in de toekomst ligt, maar dat we vandaag al een wezenlijke bijdrage met technologie kunnen leveren. We zijn dan ook blij om te horen dat de Zorg App ervoor zorgt dat zorgverleners hun kostbare tijd efficiënter kunnen inzetten en zo meer aandacht kunnen geven aan de cliënten. Carintreggeland loopt hiermee voorop in het Nederlandse zorglandschap.”

Over Carintreggeland

Carintreggeland is een zorgorganisatie dat wijkverpleging, dagvoorzieningen en tijdelijke opname, maar ook verpleeghuiszorg, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen biedt. Vernieuwing zit in hun DNA. Daarom werken er elke dag duizenden professionals en vrijwilligers aan steeds betere zorg. Innovatieve ontwikkelingen ontstaan vaak in eigen huis, tijdens gesprekken tussen collega’s en met cliënten. Maar ook door onze contacten met andere organisaties, betrokken burgers en partners.

Interessante artikelen

Klantverhaal05 dec 2023

Het beste van twee werelden: Discovery en Medicore

Hawking Healthcare Technology biedt met onder meer Discovery een intelligente applicatie die de registratietijd meer dan halveert. Het Medicore ECD is de stevige ruggengraat die zorgt voor facturatiezekerheid.  
Lees meer +
Klantverhaal09 okt 2023

No-shows voorspellen aan de hand van data

No-shows zijn een belangrijke veroorzaker van productieverlies. En ze leiden ook tot een lagere kwaliteit van zorg. Om die redenen heeft GGz Breburg no-shows gekozen als onderwerp voor een verkennend onderzoek met 6Gorilla’s dat inzicht moet geven in hoe de organisatie meer waarde kan halen uit data.  
Lees meer +
Klantverhaal25 sep 2023

Ready for Change maakt slag in inzicht en efficiëntie met Medicore optimalisatie

GGZ-instelling Ready for Change maakte samen met Medicore een aantal grote stappen op het gebied van inzicht en efficiëntie.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!