Dankzij wet- en regelgeving zijn er veel zaken goed geregeld binnen ons zorgstelsel. Sinds 1 januari 2020 zijn we twee wetten rijker: de Wzd voor de langdurige zorg en de Wvggz binnen de geestelijke gezondheidszorg. Beiden regelen onvrijwillige zorg, maar binnen een ander segment. Door deze ‘verzuiling’ vallen sommige cliënten echter tussen wal en schip. Helaas komen we nog steeds schrijnende gevallen tegen in de zorg en krijgen niet alle cliënten de zorg die ze nodig hebben omdat ze niet het ‘juiste label’ hebben.
Bekijk de opname
Tijdens dit webinar zijn we samen met Brenda Frederiks in de wereld van het recht binnen de langdurige zorg gedoken. Brenda is jurist en gezondheidswetenschapper en al sinds 1998 betrokken bij de rechten van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie. In dit webinar heeft zij haar expertise op het gebied van vrijheidsbeperking en de langdurige zorg met ons gedeeld.
Brenda ging in gesprek met Heike Brandes van Tenzinger. Heike is productmanager van onder andere het ECD Fierit en verantwoordelijk voor de content rondom onvrijwillige zorg binnen het ECD. In dit interactieve webinar hebben zij de verbinding gelegd tussen wetenschap en praktijk en zijn er een aantal casussen uit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg besproken.
Sprekers
Heike Brandes (Productmanager bij Tenzinger) + Brenda Frederiks (Jurist en gezondheidswetenschapper)
Kijk het webinar terug
Na het versturen van het formulier ontvang je een link om het webinar terug te kijken