AFAS expert in de zorg

AFAS optimalisatie

AFAS expert in de zorg

Wij bieden de mogelijkheid om met AFAS alle belangrijke bedrijfsprocessen en resultaten in één compleet softwarepakket te ontsluiten. Het volledig benutten van de mogelijkheden die AFAS biedt, blijft wel een grote uitdaging. Hiervoor is een toekomstbestendige inrichting van bedrijfsprocessen nodig. Zodat je als organisatie flexibel kunt sturen op wijzigingen in wet- en regelgeving, de mate van betrokkenheid op de werkvloer en verplichtingen rond verantwoording van resultaten en prestaties.

Tenzinger ziet het implementeren van AFAS als de uitgelezen kans om de interne bedrijfsprocessen toekomstgericht te organiseren. Als erkend AFAS-partner én optimalisatiespecialist van bedrijfsprocessen in de zorg, bieden wij je deskundige advies en begeleiding bij de implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen met behulp van AFAS in jouw zorgorganisatie.

Heeft u een vraag?

Maja Vasic

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

AFAS zorgkoppelingen

Wij bieden optimale integratie tussen ECD/EPD, planningspakket en AFAS door de inzet van slimme koppelingen en apps. Onze ruime ervaring en expertise op het gebied van procesoptimalisatie in de zorg en implementatietrajecten van AFAS, maakt ons de ideale partner om meer efficiency, gebruiksgemak en rendement voor jouw organisatie te behalen. Met deze unieke combinatie van kennis en ervaring ontwikkelen wij slimme koppelingen, maatwerk applicaties en specifieke templates voor diverse zorginstellingen binnen de cure en care.

AFAS InSite & OutSite

Met het CMS van AFAS is het mogelijk om een InSite en een OutSite omgeving te bouwen. Door de eindeloze integratiemogelijkheden met AFAS ERP kunnen bedrijfsprocessen op een slimme en overzichtelijke manier met elkaar verbonden worden. Medewerkers kunnen hierdoor hun eigen dossiers inzien en beheren terwijl sollicitanten die binnenkomen via de OutSite vacaturewebsite automatisch naar de juiste manager worden doorgestuurd. Klanten en leveranciers kunnen in hun eigen omgeving tickets of taken aanmaken, afhandelen of zelfs digitaal ondertekenen. Door InSite en OutSite op de juiste manier in te richten krijgen medewerkers, klanten en leveranciers altijd en overal toegang tot hun persoonlijke dossiers, het CRM, statussen van projecten en kennisportals.

Ook interessant

Whitepaper29 jul 2021

Optimaliseer AFAS in de zorg

Open link
Whitepaper07 mrt 2021

Succesfactoren voor een positieve ECD-businesscase

Open link