04 jul 2023

Zorgapp gebruikt speech-to-text van Tell James

Spraakgestuurd rapporteren bespaart zorgprofessional al snel 25% tijd

De Tenzinger Zorgapp werkt vanaf nu met de speech-to-text functionaliteit van Tell James. Daarmee wordt spraakgestuurd rapporteren via de Zorgapp nog eenvoudiger en sneller.

De Tenzinger Zorgapp werkt vanaf nu met de speech-to-text functionaliteit van Tell James. Daarmee wordt spraakgestuurd rapporteren via de Zorgapp nog eenvoudiger en sneller. “Tell James ontwikkelt speach modellen specifiek voor de zorg, op basis van zorgspecifieke terminologie. Dit sluit perfect aan bij de behoefte van onze opdrachtgevers,” legt Arriejanne Brouwer, Manager Product Management bij Tenzinger uit.

De keuze voor Tell James was daarom een makkelijke. “Ook de goede ervaringen én de al bestaande koppeling en integratie die onze Zorgapp partner CareConnections al heeft met Tell James, wogen natuurlijk mee. Tell James is een bewezen oplossing, die veilig is en voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Wat wil je nog meer?”

Tijdswinst en kwaliteitswinst

“Je behaalt met speech to text zowel tijdswinst als kwaliteitswinst,” vertelt Angela van Oirschot, Business developer bij Tell James. “Spreken is natuurlijk sneller dan typen. Spraakgestuurd rapporteren bespaart de zorgprofessional daarom gemiddeld zo’n 25% tijd.”

Bovendien is de software gebaseerd op een uitgebreid zorgwoordenboek. “Het taaldomein herkent woorden aan de hand van klanken, ook als iemand een accent heeft. Dat geldt voor ziektebeelden en behandelingen, maar ook voor medicatie. Woorden als Oxazepam worden zo moeiteloos herkend, waardoor de kwaliteit van de rapportages ook toeneemt.” Voor zorgorganisaties die naast alle meest voorkomende terminologie eigen jargon of specifieke termen gebruiken, kan Tell James zelfs klantspecifieke spraakmodellen toepassen.

Learn & play

Het is belangrijk dat de functionaliteit goed wordt gebruikt. “Wij begeleiden zorgprofessionals daarin en adviseren het ‘learn & play’ principe,” legt Angela uit. “Je moet leren wanneer je spraak wel of niet gebruikt. Soms is het waardevol om een rapportage samen met een cliënt in te spreken. Maar bij een crisissituatie kies je er waarschijnlijk voor je rapportage pas later uit te werken.” Tell James verzorgt daarom bij het ingebruiknemen van de software een training en monitort in de beginfase het gebruik ervan.

Ecosysteem

Arriejanne is blij met het partnership met Tell James. “Het partnership past perfect in onze ecosysteemgedachte: wij doen dingen waar wij goed in zijn, en werken op andere gebieden graag samen met partners die in andere dingen juist weer goed zijn. Met Tell James maken we onze Zorgapp nog gebruiksvriendelijker en efficiënter, waardoor er voor zorgmedewerkers meer tijd en aandacht overblijft voor zorg.”

Neem contact op

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Dit vind je misschien ook interessant

Brochure08 jun 2023

Samen verslimmen we de zorg

Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Vermenselijken. En verslimmen. Want wie slim zorgt, heeft meer tijd + aandacht + geld voor wat écht belangrijk is. Met onze innovaties, producten en voorspellers zetten we menselijke zorg voorop.
Lees meer +
Brochure21 nov 2021Medicore

Brochure Tenzinger Zorgapp

Je bent de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Tenzinger Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal de informatie over je cliënten die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.
Lees meer op Medicore +
Whitepaper22 mei 2023

Sturen op data: zo ontdek je verbeterkansen

In vrijwel ieder zorgproces kun je wat verbeteren. Waar je die verbeterkansen eerder alleen ontdekte door het proces stap voor stap te analyseren, kun je nu ook veel inzichten halen uit data.
Lees meer +