Release highlights 2024.2

Wat is er nieuw in Medicore?

Op dinsdag 25 juni werd de nieuwe release 2024.2 van Medicore uitgeleverd op de acceptatieomgeving. Hieronder staan de highlights. Behalve de belangrijkste wijzigingen die hier zijn genoemd, zijn er nog veel meer mooie en slimme functionaliteiten gemaakt voor deze release. Lees voor een compleet overzicht de release notes in je eigen Medicore-omgeving.

Medicore

  • Eenvoudig herkennen acceptatie-omgeving

    Naar aanleiding van gebruikersfeedback is de acceptatie-omgeving nu eenvoudiger te herkennen. De bovenste blauwe balk heeft op acceptatie-omgevingen een andere kleur dan in productie en bevat de tekst ‘ACCEPTATIE’. Zo weet je altijd in welke omgeving je werkt!

  • Nieuw in Mijn Medicore: Mijn taken

    Op de pagina Mijn Medicore is een nieuwe widget toegevoegd voor jouw taken. Je ziet meteen de eerste tien taken, en als je er meer hebt, kun je eenvoudig naar Mijn taken navigeren met de knop onderaan de widget.

    Klik op een taak in de widget en het scherm opent zich, zodat je de taak direct kunt bekijken of aanpassen. Dit scherm verschijnt handig over de Mijn Medicore-pagina heen. Zo houd je altijd het overzicht!

  • Mijn Medicore - Aanpassingen in Mijn afspraken

    Wanneer je een afspraak bij de zorgaanbieder hebt, wordt het adres niet meer getoond in de afsprakenwidget. In de widget Afspraken kun je nu met één klik het scherm openen om cliëntgebonden afspraken te verwerken. Klik hiervoor op het afspraak-verwerken-icoontje achter de afspraak.

    Je kunt ook op een afspraak in de widget klikken. Er verschijnt dan een popover met extra informatie over de geselecteerde afspraak. Zo kun je bijvoorbeeld alle cliënten en medewerkers van de afspraak bekijken. Hier kun je ook de afspraak verwerken.

  • Mijn Medicore - Aanpassingen in Mijn caseload

    Vanuit de caseloadwidget kon je al eenvoudig naar Cliëntregistratie gaan door op de naam van de cliënt te klikken. Nu is het nog handiger: je kunt ook direct naar Formulieren en Documentbeheer navigeren. Alles wat je nodig hebt, binnen handbereik!

    In de caseloadwidget zijn de 20 laatst geselecteerde cliënten toegevoegd. Deze lijst is voor alle medewerkers inzichtelijk, zelfs als de ingelogde medewerker geen rechten heeft voor de caseload.

    Daarnaast is het zoeken naar cliënten binnen de caseload verbeterd. In de zoekresultaten wordt de zoekterm nu dikgedrukt weergegeven, zodat je snel vindt wat je zoekt!

    Een voorbeeld van zoeken op ‘ka’ in Mijn caseload.

  • 10 recent gebruikte UPs zien

    Voor gebruikers van UP is er een nieuw icoon toegevoegd in de blauwe applicatiebalk. Hiermee kun je de 10 meest recent gebruikte UPs snel openen. De geselecteerde UP verschijnt direct over het huidige scherm. Wil je een UP uit de lijst verwijderen? Klik gewoon op het prullenbakje achteraan de regel.

    Let op: als je de cache van je browser leegmaakt, worden ook de 10 regels gewist.

    Voorbeeld met vier recente UPs

Wellbee

  • Tekstgebied met opmaak

    In formulieren kun je nu een nieuw veldtype gebruiken: ’tekstgebied met opmaak’. Wil je dit toevoegen? We kunnen het voor je inrichten. Deze functie is ook beschikbaar in de nieuwste versie van eHealth.

Mint (Medicore Integratie Platform)

  • Nieuws over API's

    Er is nu een versie 3 API beschikbaar om eenvoudig een lijst met activiteiten op te halen, en ook voor het ophalen van behandelfasen. Bovendien kun je in de appointmenttypes API nu direct zien of een afspraaksoort actief is of niet. Handig en overzichtelijk!

Neem contact op

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op