Strategie & ICT

Professional Services

Tenzinger heeft tal van deskundige consultants, projectmanagers en programmamanagers in huis die zorginstellingen helpen bij hun uitdagingen rond actuele zorgthema’s en strategische en technologische vraagstukken. Wij bedienen onze opdrachtgevers met doortastend advies, gedegen projectmanagement en vooruitstrevend programmamanagement om succesvolle optimalisaties en implementaties binnen de organisatie te realiseren.

Anatomie IZO
voor bestuurders met lef!

De ideale zorgorganisatie

De Ideale Zorgorganisatie (IZO) is een visie waarmee we instellingen helpen mee laten groeien met de trends en ontwikkelingen in de zorg. Volgens onze visie is een organisatie optimaal voorbereid voor elke uitdaging als deze gezond is. Dit betekent dat de ‘anatomie’ en ‘fysiologie’ van de organisatie in balans is.

De anatomie gaat over de organisatiestructuur, personeelscapaciteit en de visie op rendement en risico’s. De fysiologie gaat over de ‘zachte kant’: de cultuur, kwaliteit, zorg en stappen naar innovatie. Naast het unieke karakter van elk van deze pijlers is het van belang dat deze op elkaar afgestemd zijn, een geheel vormen en gemonitord blijven, net zoals een lichaam ook volledig in balans moet zijn om gezond te kunnen presteren.

Onze strategische adviseurs hanteren een deskundige en pragmatische aanpak om de bedrijfsprocessen van vitale pijlers in de organisatie toekomstbestendig in te richten.

Lees meer over onze IZO-aanpak
“De perfecte zorgorganisatie bestaat niet, maar wij geloven wel in de ideale zorgorganisatie.”
Management consulting

Met onze consultancy dienstverlening hanteren we een deskundige en pragmatische aanpak om de bedrijfsprocessen in de organisatie niet alleen optimaal, maar ook toekomstbestendig in te richten. Onze strategische adviseurs en interim-managers hebben kennis van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Ze weten deze kennis feilloos om te zetten naar praktische oplossingen en borgen dit op een duurzame wijze in de organisatie. Onze consultants hebben veel ervaring met interim-management, projectmanagement, beleidsadvies en procesoptimalisatie. 

We zijn gespecialiseerd in tal van zorgthema’s zoals het Zorgprestatiemodel in de GGZ en FZ. We bieden uitgebreide ondersteuning bij diverse vraagstukken:

 • Programmamanagement
 • Verandermanagement
 • Strategisch advies
 • Implementaties
 • Optimalisaties
ICT consultancy

Goede project- en verandermanagement speelt een belangrijke rol bij een succesvolle implementatie van ICT-oplossingen zoals een EPD/ECD-systeem of e-health toepassingen. Het begint bij het samenstellen van een effectieve projectorganisatie die complexe implementaties in goede banen kunnen leiden. Deze trajecten hebben een grote omvang, zorgen voor een groot impact op de organisatie en moeten binnen een bepaalde tijd gerealiseerd zijn.

Wij focussen in onze werkwijze op drie belangrijke uitgangspunten;

 • de patiënt centraal
 • de gebruiker in the lead
 • en de processen in control

Ons doel is dat iedereen begrijpt dat deze veranderingen er uiteindelijk voor zorgen dat er efficiënter gewerkt kan worden, waardoor meer tijd kan worden besteedt aan het verlenen van uitstekende, betaalbare zorg.

Zorgprestatiemodel; van theorie naar implementatie

Per 1 januari 2022 worden het zorgprestatiemodel en het bijbehorende systeem van zorgvraagtypering ingevoerd. De invoering van het zorgprestatiemodel raakt alle processen in de organisatie. Niet alleen de registratie en declaratie gaan wijzigen, maar onder meer ook de zorgplanning, zorgverlening en de financiële afhandeling. Echter als er tijdens de implementatie louter wordt gefocust op de financiele aspecten, dan kan dit verregaande gevolgen hebben voor het primaire proces. In onze video leggen we dit nader toe.

Lees meer over het zorgprestatiemodel

mockup_whitepaper_zorgprestatiemodel
van theorie naar implementatie

Whitepaper Zorgprestatiemodel

Verschillende vormen van bekostiging binnen de ggz en fz, zware administratieve lasten door indirecte tijdsregistratie, niet transparante koppeling tussen prijs en zorglevering en schotten tussen het op- en afschalen van zorg. Met de komst van het zorgprestatiemodel is dit allemaal voorbij. Voor alle ggz- en fz-instellingen is dit erg ingrijpend, maar het biedt ook voordelen.

In deze whitpaper lees je:

 • De impact van het zorgprestatiemodel op de bedrijfsvoering van de zorgorganisatie.
 • Een uitgebreide checklist ter voorbereiding op de implementatie van het zorgprestatiemodel
 • Informatie over onze dienstverlening bij de implementatie van het zorgprestatiemodel

Download whitepaper

aanvullende diensten

Services

Zorgadministratie

Wij hebben jarenlange ervaring met het verbeteren van de zorgadministratie in diverse zorgsectoren; van ouderenzorg en GGZ-instellingen tot jeugdzorginstellingen en de langdurige zorg.

Onze adviseurs helpen organisatie bij vraagstukken rond de zorgadministratie en samenhangende processen. Denk aan het optimaliseren van de AO/IC, het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving en bekostigingssystematiek. Daarnaast bieden we tijdelijke of voor langere periodes de inzet van ZA-adviseurs die kunnen ondersteunen bij verschillende uitdagingen en projecten. Onze professionals fungeren ook als coördinator en gesprekspartner van het management.

Ik wil meer weten!
Ik wil meer weten!

AFAS Solutions

Wij zien als volwaardig AFAS-partner tal van optimalisatiekansen bij zorgorganisaties als het gaat om de financieel-administratieve bedrijfsvoering. Door wijzigingen in wet- en regelgeving, verhoogde administratieve lasten en krapte op de arbeidsmarkt in de zorg, groeit in hoog tempo de behoefte naar nieuwe en slimme zorgspecifieke functionaliteiten in de software van AFAS.

Onze AFAS-experts zorgen ervoor dat het verwerken en zichtbaar maken van cruciale informatie een stuk efficiënter en transparanter wordt. Van financiële rapportages en forecastoverzichten tot aan intelligente koppelingen met zorgapplicaties en workflow gestuurd werken; wij ontwikkelen een financieel-administratieve bedrijfsvoering dat klaar is voor de toekomst.

Ik wil meer weten!
Ik wil meer weten!

Functioneel beheer

Wij zijn ook de juiste partner voor het beheer van het EPD/ECD-systeem in jouw instelling. Tenzinger biedt full-service applicatiebeheer waarmee je een volledige service krijgt op het gebied van changemanagement, gebruikersondersteuning en incidentenbeheer.

Wij bieden deze service structureel op afstand, maar ook incidenteel op locatie als tijdelijke ondersteuning is gewenst. Bijvoorbeeld bij piekperiodes zoals de jaarovergang. Onze applicatiebeheerders fungeren hiermee als flexibel en efficiënt verlengstuk van de afdeling Functioneel Beheer van jouw instelling.

Ik wil meer weten!
Ik wil meer weten!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met interessante blogs, leerzame praktijkverhalen, evenementen en ontwikkelingen. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd en geïnspireerd

Webinars & kennissessies

Evenementen

30 december 2020
Wij organiseren regelmatig interessante online webinars en kennisbijeenkomsten
Lees verder Lees verder
Nieuws

Nieuws

30 december 2020
Lees onze meest actuele nieuwsberichten, interviews, klantreferenties en blogs.
Lees verder Lees verder
Whitepapers & Factsheets

Download onze content

30 december 2020
Download onze interessante whitepapers, brochures en factsheets.
Lees verder Lees verder
Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen?

Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Neem contact op