Zorgverslimmer bij Tenzinger

Sanne Kuyvenhoven

"Keep it simple! Ook in een complexe wereld, zoals de jeugdzorg op dit moment, blijft het de uitdaging om zaken te versimpelen, zodat er snel verbetering gerealiseerd kan worden."

Biografie

Als business consultant draag ik eraan bij dat alle professionals zich volledig kunnen focussen op het behandelen en begeleiden van jongeren, zodat zij de ontwikkelkansen krijgen die ze verdienen. De jeugd heeft de toekomst en daar lever ik graag indirect mijn bijdrage aan!

De afgelopen jaren zijn in de jeugdzorg de administratieve lasten toegenomen, de druk op de tarieven hoog en de wachttijden te lang. Door processen slim in te richten en dit vooral samen met de professionals te doen is er toch veel winst mogelijk. Dit alles in dialoog met de stakeholders (ketenpartners en financier) zodat er begrip is voor elkaars werelden en er samen gebouwd kan worden aan een toekomstbestendig jeugdzorgstelsel.

De afgelopen jaren heb ik meerdere procesoptimalisatietrajecten uitgevoerd, zowel op het vlak van registratie en facturatie als de begeleiding van het herontwerptraject sociaal domein bij een grote aanbieder van (jeugd)gehandicaptenzorg.

Mini CV

  • Gezondheidswetenschapper
  • Procesverbeteraar
  • Brede kennis van jeugdzorg
  • Passie voor kokkerellen en lekker eten

Stel een vraag aan Sanne

Publicaties van Sanne

Blog10 mei 2022

Financiering in de jeugdzorg – de cocktail waar je een kater van krijgt

Er zijn drie manieren van zorginkoop die het meest voorkomen in het jeugddomein. In deze blog gaan we hier dieper op in en nemen wij je mee in de “cocktail” van typen financiering.
Lees meer +
Blog17 aug 2021

Herontwerp sociaal domein ’s Heeren Loo

Lees meer +
Blog13 okt 2020

Belangrijkste wijzigingen release iJW en iWMO 3.0

In deze publicatie nemen wij je mee in de wijzigingen die voortkomen uit de release 3.0 voor de iWMO en iJW.
Lees meer +
Blog18 sep 2020

In 3 stappen naar een goede jaarovergang in de zorg

Lees meer +
Blog15 jun 2020

Het weerbarstige woonplaatsbeginsel jeugdwet: op weg naar verbetering

Lees meer +
Blog18 feb 2020

De nieuwe toepassingen van de Wvggz in de jeugdzorg

De Wvggz (Wet verplichte GGZ) en Wzd (Wet zorg en dwang) zijn per 1 januari 2020 in werking getreden ter vervanging van de Wet BOPZ (bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen). Wij zetten de gevolgen voor de zorgaanbieders en cliënten op een rij.
Lees meer +