Whitepaper26 jun 2023

adviesrapport wachtlijsten jeugdzorg

In de toekomst zijn jongeren sneller aan de beurt. Als we nú de wachtlijsten verslimmen.

Jongeren staan gemiddeld 10 maanden op een wachtlijst voordat ze geholpen kunnen worden in de jeugdzorg. Kan dat nou echt niet anders?

De wachtlijsten en wachttijden in de jeugdzorg nemen alleen maar toe. De oorzaken zijn divers: gemeenten worstelen met budgetten, de administratieve last is hoog, het gedecentraliseerde beleid is complex, regionaal inzicht ontbreekt en digitalisering gaat langzaam. Tel daar een pandemie en een toenemende vraag bij op en de instroom stijgt, terwijl de uitstroom stagneert.

Wachten op landelijk beleid helpt de Amsterdamse jeugd niet vooruit. Daarom besloten jeugdzorgorganisatie Levvel, Garage 2020 en 6Gorilla’s om samen op zoek te gaan naar ideeën om de wachtlijsten te verkorten. In november 2022 kwamen verwijzers, jeugdbeschermers, zorgaanbieders en datawetenschappers bij elkaar om tijdens een Design Challenge creatieve oplossingen te bedenken waarmee we de wachtlijsten in de hoogspecialistische jeugdzorg aan kunnen pakken in de regio Amsterdam. In teams met vertegenwoordigers uit verschillende hoeken werden oplossingen bedacht op gebied van data, processen en het verbeteren van door- en uitstroom binnen de jeugdzorg. De uitkomsten staan in het adviesrapport.

In het adviesrapport over de wachtlijsten in de jeugdzorg lees je:

 • Over de opstapeling van problemen in de jeugdzorg;
 • De inzichten uit de Design Challenge;
 • Oplossingen bedacht door de verschillende teams;
 • Voorstellen voor vervolgprojecten;
 • De achtergrond en context van de Design Challenge.

 

Koen Bosboom

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Vraag het adviesrapport aan

Ook interessant

Klantverhaal30 mei 2023

Mindler verandert GGZ met online blended therapie

Mindler wil graag dat de applicaties die ze gebruiken integreren. Mayke Rijpert, controller bij Mindler, vertelt hoe dit werkt met het Tenzinger Platform.
Lees meer +
Blog09 jun 2023

Jeugdzorg in Nederland: hoe staat het er voor anno 2023?

De jeugdzorg staat al jaren onder enorme druk. Terwijl de wachttijden toenemen, worden de budgetten verder naar beneden geschroefd. Hoe staat het er anno 2023 voor?
Lees meer +
Blog10 mei 2022

Financiering in de jeugdzorg – de cocktail waar je een kater van krijgt

Er zijn drie manieren van zorginkoop die het meest voorkomen in het jeugddomein. In deze blog gaan we hier dieper op in en nemen wij je mee in de “cocktail” van typen financiering.
Lees meer +
Terug naar alle eventsMasterclass1 Nov - 1 Jun00:00

Data Science Masterclass

Data Science Masterclass No More No-Shows

No shows kosten geld. En tijd. Maar erger nog is de impact ervan op de behandeling en kwaliteit van zorg. Dat was voor GGz Breburg reden om samen met 6Gorilla’s op ontdekkingsreis te gaan in hun data en te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om no-shows te verminderen. En die zijn er!

In de Data Science Masterclass No More No-Shows begeleidt het team van 6Gorilla’s zorgorganisaties bij het zetten van stappen om no-shows te voorspellen en uiteindelijk te voorkomen. Gedurende 7 sessies zullen onze ervaren data scientists uiteenzetten hoe je gegevens kunt verzamelen, analyseren en interpreteren om nauwkeurige voorspellingen te doen over no-shows. We zullen ook de best practises delen voor het implementeren van preventieve maatregelen en het optimaliseren van planningsprocessen. Aan het einde van de masterclass heb je de belangrijkste kenmerken om een toekomstige no-show te identificeren in handen en ben je klaar om deze inzichten actionable te maken. Zelf, of in co-creatie met andere deelnemende organisaties.

De masterclass start eind 2023 (exacte datum volgt) en is opgebouwd uit 7 verschillende modules. Voor optimaal resultaat is het aan te bevelen om een team onderstaande uit een mix van de onderstaande profielen als vertegenwoordiging van een zorgorganisatie te laten deelnemen.

 

Data Scientists, Data Engineers, Data Architects, Healthcare Analysts, Machine Learning Enigeers, Data Architects, Data Privacy Officers, Domeinexperts, Informatiemanagers. 

 

Het voorspellen en voorkomen van no-shows is een belangrijk thema dat op verschillende niveaus impact heeft, zowel voor zorgorganisaties als voor cliënten. We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan! Laat ons weten dat je interesse hebt en we houden je op de hoogte.

Meld je aan voor het event

Vul je gegevens in.

Terug naar alle eventsEvent5 Oct12:00

Zorg slimmer samen

6Gorilla’s Healthcare BI middag

Laat data met data praten, en mensen met mensen

6Gorilla’s Healthcare BI event

Op 5 oktober vindt het allereerste 6Gorilla’s Healthcare BI-evenement plaats. Het wordt een middag vol inspiratie, kennisdeling en netwerkmogelijkheden op het gebied van Business Intelligence in de zorg.

Bij 6Gorilla’s roepen wij op: zorg slimmer samen! Onze community events en initiatieven bieden een platform voor professionals in de zorg. Een uitbreiding van je resources. Een plek om best practises te delen, vragen te stellen en om contact te maken voor mogelijke co-creatie projecten op het gebied van data, BI en data science.

In de ochtend is er gelegenheid om te werken vanuit het kantoor van 6Gorilla’s. Om 12:00 uur ben je van harte welkom voor een gezamenlijke lunch. Het plenaire programma begint om 13:00 uur en omvat een inspiratiesessie over de nieuwste BI-trends en de recente ontwikkelingen bij 6Gorilla’s. Een van de klanten van 6Gorilla’s zal een best practice delen en tijdens de break-outsessie krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om samen de meegebrachte cases te bespreken.

 

Programma

Het programma van 5 oktober is ontwikkeld voor Informatiemanagers, Hoofd Bedrijfsvoering en Business Intelligence professionals werkzaam bij zorgorganisaties.

Het event vindt plaats in het kantoor van Tenzinger/6Gorilla’s aan de Kanaalweg 29 te Utrecht

 

09:00 – 12:00

Optioneel: werk bij ons op kantoor aan je eigen projecten

12:00 – 12:30

Lunch

13:00 – 13:30

Welkom en inspiratiesessie

14:00 – 14:45

BI best practises ingebracht door een klant van 6Gorilla’s

14:45 – 15:00

Pauze

15:00 – 16:00

Break-out sessies waar deelnemers meegebrachte cases kunnen bespreken

16:00 – 17:00

Netwerkborrel

 

Klinkt goed toch?

Denk je dat de Healthcare BI middag iets voor je is? Laat het weten, dan kijken wij samen of ons programma een match is.

Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Meld je aan voor het event

Vul je gegevens in.

Whitepaper22 mei 2023

Sturen op data

Zo ontdek je verbeterkansen

Steeds meer zorgorganisaties zien de meerwaarde van datagedreven werken en het belang van het nemen van beslissingen op basis van data, in plaats van op onderbuikgevoel.

Yvonne Weldam

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Sturen op data: zo ontdek je verbeterkansen

In vrijwel ieder zorgproces kun je wat verbeteren. Waar je die verbeterkansen eerder alleen ontdekte door het proces stap voor stap te analyseren, kun je vandaag de dag veel inzichten halen uit data. Die data kun je niet alleen gebruiken om je processen te verbeteren, je kunt ze ook gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Wij helpen zorgorganisaties bij het onderzoeken en identificeren van kansen, én bij het omzetten van die kansen in concrete dataproducten zoals dashboards.

In deze whitepaper lees je:

 • Hoe je bedrijfsprocessen optimaliseert op basis van inzichten uit data
 • Hoe je betere beslissingen neemt met gerichte stuurinformatie
 • Dat je met datagedreven de werkdruk verlaagt en tegelijkertijd het werkplezier verhoogt

Yvonne Weldam

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Mail mij deze whitepaper

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

Ook interessant

Blog22 mei 2023

Zo word je een datagedreven zorgorganisatie

Wil je meer datagedreven werken in jouw zorgorganisatie? Drie Tenzinger consultants vertellen hoe je dat doet en wat je ervoor nodig hebt.
Lees meer +
Brochure16 jun 2022

Brochure Business consultancy

Onze Business consultants zijn experts in het optimaliseren van de bedrijfsvoering in de zorg. Lees in de brochure hoe wij jou (tijdelijk) kunnen ondersteunen.
Lees meer +
Whitepaper09 nov 2021

Beter wachtrijmanagement met de Tenzinger wachtrijverslimmers

De wachtlijsten in de zorg groeien al jaren. En hoewel iedereen het belang ziet van het goed meten van de werkelijke wachttijden, zijn het verstrekken van inzicht in wachttijden en capaciteit taken die in de meest zorgorganisaties worden overgelaten aan secretariaten of zorgadministraties.
Lees meer +
Terug naar alle eventsWebinar16 May15:00

Slimmer werken

No more no-shows! Ontdek de waarde van data met de data science use case

No-shows zijn een belangrijke veroorzaker van productieverlies. En ze leiden ook tot een lagere kwaliteit van zorg. Om die redenen heeft GGz Breburg no-shows gekozen als onderwerp voor een verkennend onderzoek met 6Gorilla’s dat inzicht moet geven in hoe de organisatie meer waarde kan halen uit data.

Tijdens deze inspiratiesessie zullen Anton Kuijer, Data Scientist, en Quintijn Aman, Business Consultant vertellen over de uitdagingen en kansen die voorbij kwamen bij het opzetten van het data science project.

Er zal worden ingegaan op de voorlopige conclusies van het onderzoek en de vervolgstappen die nodig zijn om tot een succesvolle voorspelling en preventie van no-shows te komen. De sessie zal ook inzicht bieden in hoe de organisatie meer waarde kan halen uit data en hoe dit kan bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg en productiviteit.

Tijdens de sessie is er ruimte voor interactie en vragen van deelnemers, zodat er een actieve dialoog ontstaat over het belang van data science in de gezondheidszorg en hoe dit kan worden toegepast om no-shows te voorkomen en de zorg te verbeteren. De sessie biedt een inspirerend kijkje achter de schermen van een data science project en laat zien hoe data gedreven inzichten kunnen leiden tot concrete verbeteringen in de zorg.

Wil je erbij zijn? Meld je aan!

Kun je er op 16 mei niet bij zijn en wil je de opname terugkijken? Meld je dan alsnog aan en ontvang de opname automatisch achteraf. Deelname is gratis.

 

Meld je aan voor het webinar

Vul je gegevens in.

Terug naar alle eventsCongres24 May09:00

Zorg slimmer samen

Data Driven Healthcare

Benieuwd naar de mogelijkheden van data in de zorg?

Ontmoet 6Gorilla’s op Data Driven Healthcare

Op 24 mei staat 6Gorilla’s samen met Snowflake met een exclusieve boardroom op het netwerkcongres Data Driven Healthcare in de Jaarbeurs Utrecht. In verschillende break-out sessies worden aan de hand van inspirerende use cases de mogelijkheden van het Snowflake based dataplatform van 6Gorilla’s toegelicht. Het doel: inspireren over de mogelijkheden van data in de zorg én het bieden van praktische handvatten voor de volgende stap in de datavolwassenheid van zorgorganisaties.

Tijdens Data Driven Healthcare staat netwerken en leren van elkaar centraal. Elkaar inspireren en uitdagen door het uitwisselen van kennis en ervaring! Ontmoet bestuurders, directie, management en projectleiders van Cure-, Care- Jeugd- en GGZ instellingen en deel je kennis en ervaringen. Want alleen door samen te werken, kunnen wij slimmer zorgen.

 

Onze sessies

 

11:10 uur

Laat data met data praten, en mensen met mensen

Sprekers: Eric de Groot, Manager Customer Success

 

13:30 uur

De bouwstenen voor een datavolwassen zorgorganisatie

Sprekers: Jeroen Schenk, Directeur 6Gorilla’s en André Molenaar, Solution Engineer Snowflake

 

14:40 uur

Van visie naar actie: zo gebruikt Breburg data om de zorg te verbeteren

Sprekers: Annette Zoete, Programmamanager Innovatie Breburg en Quintijn Aman, Business Consultant Tenzinger

 

15:40 uur

Optimalisatie van de zorg binnen het Amsterdam UMC met een dataplatform in de cloud.

Frans ten Bookum, Infrastructure Coordinator Datamanagement Amsterdam UMC

Andre Molenaar, Solution Engineer Snowflake

Jesse Bouwer, Healthcare Account Manager Snowflake

 

Ben je erbij? Meld je aan en ontvang de 6Gorilla’s VIP link voor gratis toegang tot het event.

Jeroen Schenk

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Meld je aan en ontvang de VIP link voor gratis toegang tot Data Driven Healthcare

Terug naar alle eventsWebinar9 May13:00

Slimmer werken

Grip en controle op zorgadministratie in de Jeugdhulp en GGZ met het Controleplatform

De Jeugdhulp en GGZ hebben te maken met grote uitdagingen rondom zorgadministratie. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de registratie van de geleverde zorg niet correct is, waardoor er fouten ontstaan in de facturatie. Ook kan het voorkomen dat zorgaanbieders niet op tijd factureren, waardoor er vertraging ontstaat in de betalingen. Daarnaast kan het lastig zijn om de juiste informatie uit te wisselen tussen verschillende partijen, zoals gemeenten, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en cliënten. Grip en controle op zorgadministratie is dus essentieel en het Controleplatform van 6Gorilla’s kan hier een grote rol in spelen.

De webinar over grip en controle op jeugdzorgadministratie in de jeugdzorg en GGZ vindt plaats op 9 mei om 13:00 en is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de jeugdzorg- en GGZ-sector en die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun zorgadministratie. Tijdens de webinar zal Joep van Gorp, Business Developer, ingaan op de huidige en toekomstige uitdagingen in deze sector en hoe zorgorganisaties hiermee kunnen omgaan.

Vervolgens zal Doris Bakker, Insights Consultant, het 6Gorilla’s Controleplatform demonstreren en laten zien hoe met behulp van data een zorgorganisatie grip en controle kan krijgen op de zorgadministratie. Hierbij zal zij ingaan op de functionaliteiten en voordelen van het platform en zal zij laten zien hoe zorgorganisaties met behulp van het controleregels de kwaliteit van de zorgadministratie kunnen verbeteren en kosten kunnen besparen.

Met het Controleplatform kan je vanuit één overzicht incorrecte en incomplete registraties inzien en klik je direct door naar je ECD om de correctie door te voeren. Het dashboard biedt vele inzichten zoals een overzicht van de nog te factureren omzet per maand maar denk ook aan de registraties die uitvallen of extra aandacht nodig hebben.

Wil je erbij zijn? Meld je aan!

Kun je er op 9 mei niet bij zijn en wil je de opname terugkijken? Meld je dan alsnog aan en ontvang de opname automatisch achteraf. Deelname is gratis.

 

Meld je aan voor het webinar

Vul je gegevens in.

Terug naar alle eventsWebinar25 May10:00

Slimmer werken

De weg naar inzicht om doelmatig en efficiënt te werken

Wil je meer inzicht krijgen in hoe je doelmatig en efficiënt kunt werken in de zorg? Dan mag je het webinar “De weg naar inzicht om doelmatig en efficiënt te werken: Samen werken aan gezonde zorg” niet missen!

Tenzinger Consultants Iris Gielen en Kelly Dake helpen je meer inzicht te krijgen in hoe je doelmatig en efficiënt kunt werken in de zorg, zodat je de best mogelijke zorg kunt bieden aan je patiënten. Tijdens deze sessie krijg je handvatten toegereikt om passende zorg te leveren met zo min mogelijk middelen, zonder in te leveren op de kwaliteit van de zorg. Er wordt ingegaan op de uitdagingen die gepaard gaan met het efficiënt werken in de zorg en je leert hoe je deze uitdagingen kunt overwinnen.

Je leert hoe je data en inzichten kunt gebruiken om je werkzaamheden te optimaliseren en hoe je samen kunt werken met collega’s en andere zorgprofessionals om tot betere resultaten te komen. Onderwerpen zoals procesoptimalisatie, kostenbesparing en het monitoren van de voortgang worden behandeld.

Schrijf je nu in voor het webinar en laten we samen werken aan gezonde zorg!

Wil je erbij zijn? Meld je aan via het formulier!

Kun je er op 25 mei niet bij zijn en wil je de opname terugkijken? Meld je dan alsnog aan en ontvang de opname automatisch achteraf. Deelname is gratis.

Meld je aan voor het webinar

Vul je gegevens in.

Sprekers

Kelly Dake

Kelly Dake is Business consultant bij Tenzinger. Ze heeft Masters Leadership, Change management en Gezondheidsrecht.

Bekijk profielBekijk profiel

Iris Gielen

Bekijk profielBekijk profiel

7

Feb

7

Feb

Terug naar alle eventsWebinar7 Feb10:00

Webinar

Is data science de juiste tool voor mijn zorgorganisatie?

Is data science de juiste tool voor mijn zorgorganisatie?

De zorg is een van de meest gevoelige en belangrijke sectoren in onze maatschappij. Met de steeds groeiende hoeveelheid gegevens die beschikbaar zijn, is de inzet van data science een logische stap om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te besparen. Toch is het goed om je af te vragen: is data science de juiste tool voor mijn organisatie?

Met die vraag gaat ons Data Science team op 7 februari aan de slag. Tijdens dit webinar leer je meer over de basics van data science, ontdek je verschillende praktijkcases én hoor je welke vragen jij jezelf moet stellen als je een Data Science project overweegt.

Kan je niet wachten tot 7 februari? Lees dan hier het artikel dat wij over dit onderwerp hebben gepubliceerd.

Aanmelden

 

Over 6gorilla’s

6gorilla’s verbindt alle data in de zorg, zodat er door middel van echte inzichten (bij)gestuurd kan worden en men actie kan ondernemen. Zo kan de zorgverlener zich weer richten op wat echt belangrijk is: de cliënt. Want door zorginstellingen te ontlasten, zorgen we voor meer lucht en ruimte. Ruimte om betere zorg te verlenen en om te groeien. Resulterend in meer werkgeluk bij zorgprofessionals en hogere cliënt- en patiënttevredenheid. Maar we creëren ook ruimte om verder te innoveren. Om de zorg nog verder te verbeteren met nieuwe apps technieken en methodieken met data als basis. Zo kunnen er nieuwe actie gerichte oplossingen worden ontwikkeld, die bijdragen aan het verder verbeteren van de zorg.

26

Jan

26

Jan

Terug naar alle eventsEvent26 Jan14:00

Focusgroep

Grip op zorgadministratie

Krijg grip op je zorgadministratie en de controles binnen jeugdhulpregistratie

De afgelopen maanden hebben veel zorginstellingen samen met 6gorillas gewerkt aan controledashboards specifiek voor de jeugdhulp. Deze dashboards werken als een virusscanner: ze speuren registratiefouten op, tonen deze in overzichtelijke lijsten en geven inzicht waar deze op te lossen zijn.

Met de focusgroep sessie worden de bestaande regels getoetst en uitgebreid. Wij brengen onze ervaringen met het maken van controleregels en jij de kennis van wat jouw jeugdhulporganisatie nodig heeft. Samen zorgen wij dat jij grip krijgt op je zorgadministratie.

Tijdens de interactieve sessie onderzoek je samen met andere jeugdhulporganisaties en consultants van 6gorilla’s onder leiding van David Tom, vragen als: ​​

 • In hoeverre zijn de bestaande controleregels van toepassing voor jouw zorgorganisatie en waar zijn aanvullingen nodig?
 • Hoe komen bevindingen zo snel mogelijk bij de juiste persoon terecht?
 • Hoe krijg je inzicht in gemiste omzet door incorrecte of incomplete registraties?
 • Kunnen we controles op het ECD aanvullen met controles op HR applicaties? 
 • Wat kan de jeugdhulp leren van horizontaal toezicht in de GGZ?

Het wordt een mooie middag vol inspiratie over de mogelijkheden van data oplossingen vanuit het 6gorilla’s Dataplatform, discussies over waar de uitdagingen liggen en een praktische kijk naar concrete vervolgstappen.

Meer informatie over Health Care Intelligence en het 6gorilla’s Controleplatform vind je hier.

Iets voor jou

Is deze sessie iets voor jou? Neem contact met ons op en dan praten wij je graag verder bij.

Vertel mij meer!

 

Over 6gorilla’s

6gorilla’s verbindt alle data in de zorg, zodat er door middel van echte inzichten (bij)gestuurd kan worden en men actie kan ondernemen. Zo kan de zorgverlener zich weer richten op wat echt belangrijk is: de cliënt. Want door zorginstellingen te ontlasten, zorgen we voor meer lucht en ruimte. Ruimte om betere zorg te verlenen en om te groeien. Resulterend in meer werkgeluk bij zorgprofessionals en hogere cliënt- en patiënttevredenheid. Maar we creëren ook ruimte om verder te innoveren. Om de zorg nog verder te verbeteren met nieuwe apps technieken en methodieken met data als basis. Zo kunnen er nieuwe actie gerichte oplossingen worden ontwikkeld, die bijdragen aan het verder verbeteren van de zorg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!