Release highlights 2024.1

Wat is er nieuw in Medicore?

Op dinsdag 28 mei wordt de nieuwe release 2024.1 van Medicore uitgeleverd. Hieronder staan de highlights. Behalve de belangrijkste wijzigingen die hier zijn genoemd, zijn er nog veel meer mooie en slimme functionaliteiten gemaakt voor deze release. Lees voor een compleet overzicht de release notes in je eigen Medicore-omgeving.

Wist je trouwens dat we de instructiekaarten hebben vernieuwd? Klik dus op het vraagtekentje als je een vraag hebt over Medicore, en klik dan op ‘Online help’.

Medicore

  • Mijn Medicore: de vernieuwde startpagina

    Gebruik je het zorgverlenersportaal? Dan hebben we goed nieuws: de nieuwe startpagina ‘Mijn Medicore’ is nu beschikbaar! Deze pagina toont de belangrijkste informatie van vandaag en over je cliënten. Het kan natuurlijk even wennen zijn aan deze nieuwe weergave. Wil je tijdelijk terug naar de oude startpagina die je gewend bent? Geen probleem! Gebruik de schakelaar in de bovenste blauwe balk om te wisselen.

    Zie je ‘Mijn Medicore’ nog niet? Dan kun je dezelfde schakelaar gebruiken om de nieuwe startpagina te activeren.

    Voor gebruikers die geen zorgverlenersportaal hebben, komt er in een latere release ook de optie om het nieuwe startscherm te proberen.

  • UP in Mijn Medicore

    Binnenkort vind je op de nieuwe startpagina ook ‘UP’. UP is ontworpen om jou te helpen het overzicht te behouden door grote hoeveelheden gegevens uit Medicore op een grafische manier weer te geven.

    Geselecteerde Pilot en Bèta gebruikers van het zorgverlenersportaal kunnen zelfs al wat UPs zien en gebruiken. 

    Gebruikers van het zorgverlenersportaal zien een aankondiging over UP.

    UP wordt uitgeleverd aan gebruikers van het zorgverlenersportaal en wordt stapsgewijs ingevoerd. We beginnen met het activeren en uitrollen van UP bij pilot deelnemers. Na de zomervakantie verwachten we UP voor alle opdrachtgevers met een zorgverlenersportaal te activeren met één of meerdere UPs die door de pilot deelnemers zijn getest. Hieronder tref je de uitrolplanning van UP en de gekoppelde Medicore onderdelen:

    Neem contact op met jouw accountmanager als je op de aanmeldlijst voor de pilot wilt staan of als jullie nog niet beschikken over het zorgverlenersportaal.

  • Serie-afspraken aanpassen in de agenda

    Heb je serie-afspraken die je wilt aanpassen vanaf een specifieke datum? Nu is dat mogelijk! Je kunt wijzigingen aanbrengen aan de uitvoerder, medewerkers, cliënten, resources, notities, en de start- en eindtijd, inclusief de duur van de afspraak. Rechtsklik in de agenda op een afspraak en kies ‘Afspraak bewerken’. Wil je de wijzigingen toepassen op één afspraak of de hele serie? Je krijgt de optie om te kiezen tijdens het bewerken.

    Wil je ook deze wijzigingen terugzien in Outlook? Goed nieuws: wijzigingen in serie-afspraken worden nu gesynchroniseerd met Outlook. Let wel, dit werkt alleen als de Outlook-koppeling correct is ingesteld. Controleer of de koppelingsfeature actief is, het juiste gebruikersrecht aanstaat, een geldig Outlook e-mailadres is ingevoerd in medewerkerbeheer, en de koppeling met Outlook tot stand is gebracht. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via het klantportaal.

  • Veranderingen in het zorgverlenersportaal

    Verschillende onderdelen van het zorgverlenersportaal zijn verplaatst naar Medicore. De functionaliteiten zijn gelijk gebleven. Deze onderdelen zijn dus alleen beschikbaar voor gebruikers die het zorgverlenersportaal hebben.

    Caseload:

    • Mijn Caseload is te vinden in Medicore onder het nieuwe menu-item Caseload > mijn caseload.

    Vandaag:

    • De dagweergave van het zorgverlenersportaal is nu te vinden in Medicore onder het menu-item agenda > afspraken. Kies net als in het zorgverlenersportaal bovenin het scherm voor dag of werkweek.
    • De weekweergave van het zorgverlenersportaal is nu te vinden in Medicore onder het menu-item agenda > afspraken. Kies net als in het zorgverlenersportaal bovenin het scherm voor dag of werkweek.

    Taken:

    • Mijn taken uit het zorgverlenersportaal is nu opgenomen in Medicore. Er is een nieuw menu-item taken > mijn taken.
    • Teamtaken uit het zorgverlenersportaal is nu opgenomen in Medicore. Er is een nieuw menu-item taken > teamtaken.
    • Uitgaande taken uit het zorgverlenersportaal is nu opgenomen in Medicore. Er is een nieuw menu-item taken > uitgaande taken.
    • De notificaties van Mijn taken uit het zorgverlenersportaal is nu opgenomen in Medicore. De notificaties staan in de blauwe balk bovenin Medicore en niet meer in het zorgverlenersportaal.

Mint (Medicore Integratie Platform)

  • Medicore API's

    In deze release zitten API’s voor het aanmaken en wijzigen van afspraken, en het ophalen van informatie over afspraken, locaties, cliënten, medewerkers en behandelingen.

    Er is een pagina toegevoegd waarin de openAPI specificaties te vinden zijn. De pagina is alleen te zien voor klanten van het API-platform.

    Neem contact op met jouw accountmanager als jij gebruik wil maken van Medicore API’s!

Wellbee

  • Facturen

    Na het maken van een papieren factuur (als pdf) zijn deze zichtbaar in Documentbeheer. Voor het Zorgprestatiemodel krijgen deze de categorie ‘Papieren factuur’. Omdat het onderscheid niet automatisch gemaakt kan worden, krijgt de GGZ/SOM dezelfde categorie: ‘Papieren factuur GGZ/SOM’. De categorieën worden automatisch toegekend.

    Er kan gefilterd worden op deze nieuwe categorieën en een zorgtraject of behandeling kan aan het document gekoppeld worden.

    Elk van deze nieuwe papieren facturen kunnen als pdf beschikbaar worden gesteld in het wellbee portaal. Voor de ZPM-facturen kan indien gewenst onderscheid worden gemaakt tussen papieren facturen gericht aan de cliënt en/of aan de verzekeraar. Het automatisch tonen in het wellbee portaal is geen standaard functionaliteit. Maak een melding aan in het klantportaal om dit mogelijk te maken en geef daarbij aan voor welke facturen dit moet gelden. Als de papieren facturen zichtbaar zijn in het wellbee portaal, begint de naam altijd met ‘Factuur’ zodat ze snel te herkennen zijn.

  • Pleegzorgbetalingen

    Pleegzorgbetalingen hebben ook een eigen documentcategorie gekregen, ‘Uitbetaling pleegzorgvergoeding’ en kunnen ook automatisch getoond worden in het wellbee portaal zodat de penvoerder ze kan zien of kan downloaden. Maak ook hiervoor een melding aan in het klantportaal om dit mogelijk te maken.

Neem contact op

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op