Oplossing

Medicore ECD voor de geestelijke gezondheidszorg

Medicore ECD voor GGZ

Zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidzorg zetten zich iedere dag in om mensen met psychische kwetsbaarheden in hun kracht te zetten. Het Medicore ECD biedt de ideale totaaloplossing voor de geestelijke gezondheidszorg die zorgprofessionals en andere afdelingen binnen een zorgorganisatie ondersteunt.

Alle medewerkers van jouw zorgorganisatie kunnen werken binnen één zorginformatiesysteem waar de gebruiker centraal staat.

 • Gebruiksvriendelijke en eenvoudige registratie
 • Cliënt en systeem betrekken
 • Regie, controle en inzicht door de inzet van data
Plan demo

 

Voordelen van het Medicore ECD

Het elektronisch cliëntendossier is de basis van jouw GGZ instelling. In het Medicore ECD zijn modules zoals cliënt, verblijf, groepen, agenda, dossier, zorgvraag, communicatie, zorgadministratie en rapportage zijn ondergebracht.

 • Behandelaren, specialisten, begeleiders en ondersteuners switchen in enkele klikken door het dossier, agenda en registratie
 • Minder registreren door slimme koppelingen
 • Naadloze integratie – hoge uitwisselbaarheid van gegevens
 • Inzicht uit data
 • Succesvol en automatisch factureren door validatieregels

Groepsregistratie en MDO

In de groepsregistratiemodule van Medicore kan de zorgverlener vanuit de agenda of zorgpad in één scherm, voor de gehele groep, de registratie doen en het groepsverslag en de individuele verslagen vastleggen. De directe en indirecte tijd worden automatisch vastgelegd en verdeeld over de groepsleden. Deze werkwijze verminderd de registratiedruk, waardoor er meer tijd is voor de behandeling.

Vanuit het algemene groepsverslag kunnen individuele verslagen geschreven worden, die alleen terug te vinden is in het dossier van de betreffende cliënt.

Lees meer

Meer waardevolle tijd met cliënten dankzij de Tenzinger Zorgapp

Als zorgprofessional besteed je natuurlijk zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en ben je het liefst zo min mogelijk bezig met administratie en registratie. Toch zijn dit zaken die belangrijk zijn voor een goed verloop van het zorgproces. Belangrijke informatie over je cliënten moet altijd en overal beschikbaar zijn, ook voor je collega’s.

Met de Tenzinger Zorgapp heb je met één klik alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je op elk moment veilig gegevens vanuit het ECD bekijken én nieuwe informatie toevoegen. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is.

Lees meer

Doelgroepen

Als zorgprofessional wil je over de juiste en meest relevante informatie van jouw cliënt beschikken. Je wilt weten wat er speelt bij de cliënt, zodat je jouw behandeling hierop kunt aanpassen. Met andere disciplines wil je goed kunnen samenwerken en gemakkelijk gegevens uitwisselen, zodat jouw cliënt de best mogelijke zorg krijgt.

In Medicore registreer je gemakkelijk en foutloos vanuit de agenda, het dossier of het zorgpad. Ingevoerde gegevens worden automatisch meegenomen in verschillende schermen, waardoor je gegevens niet telkens opnieuw hoeft in te voeren.

Het ICT team heeft een belangrijke rol binnen een zorgorganisatie. Als ICT professional wil jij dat jouw collega’s gemakkelijk en efficiënt kunnen werken in de systemen.

Medicore is een goede basis voor jullie ICT landschap. Medicore koppelt gemakklijk met andere systemen en oplossingen.

Daarnaast staat onze customer service afdeling dagelijks klaar om te helpen als jullie ergens tegenaan lopen.

Laat je inspireren

“Tenzinger neemt je mee in ontwikkelingen zoals VIPP. Dat is echt cruciaal. Dat zijn ontwikkelingen waarin je koploper wilt zijn.”

Vincent Ariaens

Voormalig directeur-bestuurder bij MoleMann Mental Health

Bekijk hele klantverhaal

“Voor de totale beleving, vanaf de ondertekening van het contract tot de live-gang geef ik Tenzinger als eindcijfer een 9!”

Wouter Hoge

Directeur

Bekijk hele klantverhaal

“Een tablet neem je handiger mee dan een notebook, dat is echt slim aangepakt!”

Hugo Vos

Applicatiebeheerder bij Mentaal Beter

Bekijk hele klantverhaal

wellbee zorgverlenersportaal

Jouw persoonlijke zorgassistent

Open linkLees meer

wellbee cliëntportaal

Een eigen portaal voor jouw cliënt

Open linkLees meer

wellbee e-health

Meer regie voor de cliënt, meer tijd voor de zorg

Open linkLees meer

Data management

Inzicht en controle over jouw zorgproces

Open linkLees meer

Ook interessant voor jou

Klantverhaal25 sep 2023

Ready for Change maakt slag in inzicht en efficiëntie met Medicore optimalisatie

GGZ-instelling Ready for Change maakte samen met Medicore een aantal grote stappen op het gebied van inzicht en efficiëntie.
Lees meer +
Podcast25 aug 2023

Data ethiek: over ethische dilemma’s bij de inzet van data

In deze aflevering praten we met Karin Hagoort, teammanager Innovatie Psychiatrie bij UMC Utrecht en Marieke van Dijk, Functionaris Gegevensbescherming (FG) bij Tenzinger over ethische dilemma's bij het de inzet van data.
Lees meer +
Brochure06 jul 2023

Meer tijd voor zorg met functioneel applicatiebeheer

De rol functioneel applicatiebeheer in de zorg is misschien wel de meest onderbelichte rol bij zorgorganisaties. En dat terwijl FAB een grote rol speelt in de uitdagingen waar de zorg voor staat.
Lees meer +

Wij werken voor

Wij zijn Tenzinger

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  300+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In jeugd- en pleegzorg, ggz, ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Contact

Heb je een vraag of wil je een demo van het ECD? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.