Oplossing

Medicore ECD voor jeugdzorg

Ondersteuning van aanmelding tot facturatie

In de jeugdzorg werk je met een kwetsbare doelgroep. Voor zorgaanbieders is het belangrijk dat deze processen goed worden ondersteund in een elektronisch cliëntendossier (ECD).

 • Gemakkelijke registratie van cliënt, familie en contactpersonen
 • Slimme, intuïtieve koppelingen die dubbele registratie voorkomen
 • Innovatieve data-oplossingen voor inzicht en zorgondersteuning
Plan demo

Voordelen van het Medicore ECD voor jeugdzorg

Zorgaanbieders binnen het sociaal domein hebben te maken met eisen van gemeenten en wetgeving die doorlopend verandert. Dit vraagt om een flexibel ECD.

 • Inzicht en regie op het gehele zorgproces
 • Facturatiezekerheid door geautomatiseerde signalen
 • Doorlopende ondersteuning voor 18- en 18+
 • Slimme geïntegreerde koppelingen met externe functionaliteiten (EVS, managementinformatie, boekhoudpakketten en PROMs-modules)
 • Ondersteuning van pleegzorgprocessen

ECD voor pleegzorg

Het Medicore ECD bevat een pleegzorgmodule die speciaal voor jeugdzorgorganisaties die pleegzorg bieden is ontwikkeld.

Download het whitepaper pleegzorg

Declaraties van pleegouders verwerken

Pleegouders moeten snel en gemakkelijk aangekochte items zoals een jas of fiets kunnen declareren. In wellbee kunnen pleegouders gemakkelijk een declaratie indienen.

Dossierinzage

Een ingewikkeld vraagstuk is de dossierinzage. Wie mag wat zien uit een dossier? Met rollen en beheer kan de zorgverlener dit in Medicore bewaken.

Mobiel én spraakgestuurd rapporteren met de Tenzinger Zorgapp

Als zorgprofessional besteed je het liefst zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en zo min mogelijk bezig met administratie. Toch is dit van belang voor een goed verloop van het zorgproces.

Met de Tenzinger Zorgapp heb je met één klik alle informatie over jouw cliënt. Hierdoor kun je op ieder moment veilig gegevens vanuit het ECD bekijken en nieuwe informatie toevoegen. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is.

Lees meer

Dit zeggen opdrachtgevers

“We wilden een systeem wat ons goed kon helpen om van drie naar één systeem te gaan en daarmee een toekomstbestendige basis te leggen. De missie voor onze jeugdhulp luidt: met een gezonde basis de toekomst tegemoet. Die missie hebben wij doorvertaald naar onze zorg en ICT. ”

Muriel Bos

Directeur Zorg, Levvel

Bekijk hele klantverhaal

“Medicore, en met name het zorgverlenersportaal, presenteert alleen maar informatie die zorgverleners nodig hebben voor hun werk. Ze krijgen een seintje als ze vergeten bepaalde informatie in te voeren. Zo kunnen ze meer tijd besteden aan een cliënt en zitten ze minder achter hun scherm.”

Guido Dibbets

ICT Manager, iHUB

Bekijk hele klantverhaal

“We waren op zoek naar een oplossing die gebruiksvriendelijk is voor onze professionals, waar informatie snel toegankelijk is, alle takken van jeugdzorg ondersteunt en zorgt voor betrouwbare stuurinformatie.”

Rosanne Luimes

Beleidsadviseur, Youké

Bekijk hele klantverhaal

Medicore voor...

Uiteindelijk draait het iedere dag om de beste zorg voor de cliënt. Het mogelijk maken van goede zorg is het uitgangspunt in de ontwikkeling van onze oplossingen.

Wij geloven in meer regie voor de cliënt en het actief betrekken van de cliënt in het zorgproces. In het wellbee cliëntportaal kan jouw cliënt afspraken over de behandeling, taken of vragenlijsten inzien of invullen. Ook is het mogelijk om veilig te communiceren via beeldbellen, chat of e-mail.

In de jeugdzorg zijn cliënten minderjarig. Daarom is het van belang om de betrokkenen rondom de jeugdige goed in kaart te kunnen brengen. In Medicore kun je ook de ouders, pleegouders, familie of andere betrokkenen van een cliënt vastleggen en diverse rollen en autorisaties geven.

Als thuis wonen (even) niet meer kan, dan kan een pleeggezin een goede (tijdelijke) oplossing voor een kind of jongere zijn. Pleegouders komen voor de nodige uitdagingen te staan en hebben vaak vragen. Voor jeugdzorgorganisaties is het belangrijk om pleegouders en -gezinnen de juiste ondersteuning en handvatten te bieden, zodat zij goed voor de jongere(n) kunnen zorgen.

In het wellbee cliëntportaal zien pleegouders eenvoudig en snel wie hun contactpersoon is van de zorginstelling, kunnen eenvoudig contact opnemen en bijvoorbeeld informatiedocumenten en – video’s bekijken.

Het komt voor dat een pleegkind een nieuwe items moet aanschaffen, zoals een jas of fiets. In veel gevallen schieten pleegouders deze kosten voor. Als zorgorganisatie wil je dat pleegouders deze declaraties gemakkelijk en snel kunnen indienen, zodat zij niet voor financiële zorgen komen te staan. In wellbee declareren pleegouders de gemaakte kosten eenvoudig.

Het liefst besteed je als zorgprofessional zo veel mogelijk tijd aan het bieden van passende zorg voor jouw cliënt in plaats van aan administratie. Als administratie dan toch moet, dan het liefst zo makkelijk mogelijk.

Dagelijks zie jij jouw cliënten, dit kan op locatie zijn of je gaat naar de omgeving van de jeugdige. Via een desktop of tablet die je gemakkelijk mee kunt nemen bekijk je in jouw agenda welke cliënten je die dag gaat zien. Verslaglegging kan vanuit de agenda, het zorgpad of direct in het dossier. Zo heb je zelf de keuze hoe jij het liefste werkt. De tijdsverdeling van directe en indirecte tijd doet het ECD automatisch, dit scheelt jou weer tijd.

In het zorgverlenersportaal leg je eenvoudig activiteiten en verslagen vast. Hier zie je ook direct of er signalen openstaan, zo zie je bijvoorbeeld snel of er een behandelovereenkomst of verwijsbrief ontbreekt. Ook kun je makkelijk in contact komen met jouw cliënt of vragenlijsten uitzetten.

Als behandelaar wil je weten wat er bij jouw cliënt speelt, zodat je jouw behandeling hierop kunt aanpassen. Met andere disciplines wil je goed kunnen samenwerken en gemakkelijk en veilig gegevens kunnen uitwisselen, zodat jouw cliënt de best mogelijke zorg krijgt.

In Medicore registreer je gemakkelijk en foutloos vanuit de agenda, het dossier of het zorgpad. Ingevoerde gegevens worden automatisch meegenomen in verschillende schermen, waardoor je gegevens niet telkens opnieuw hoeft in te voeren. Dit scheelt tijd, maar maakt ook de kans op fouten kleiner. Daarnaast kun je serieafspraken, groepsregistratie en MDO in één keer inplannen via de agendamodule.

In het wellbee zorgverlenersportaal zie je eenvoudig de caseload van jouw team.

Pleegzorgwerkers zijn de schakel tussen jeugdigen die bij een pleeggezin geplaatst zijn, de ouders en pleegouders. Omdat je werkt met een kwetsbare doelgroep is samenwerken met het netwerk rondom een cliënt belangrijk.

In het wellbee zorgverlenersportaal zie je aan het begin van de dag wat je die dag allemaal gaat doen. Of je een cliënt, ouders en/of pleegouders ontvangt op locatie of in hun eigen omgeving: het Medicore ECD is beschikbaar op een desktop en mobile device die je gemakkelijk meeneemt. Zo kun je kiezen hoe jij het fijnste werkt.

Mensen die besluiten een pleegkind op te vangen komen voor uitdagingen te staan. Als pleegzorgwerker wil je deze pleegouders zo goed mogelijk ondersteunen en in contact blijven. Via wellbee kun je eenvoudig en snel video’s, brochures of andere informatiedocumenten toevoegen die pleegouders helpen. Ook kun je gemakkelijk contact opnemen voor ondersteuning en hulp.

Als groepswerker ben je een belangrijke schakel in het dagelijks leven van kinderen. Zo kijk je samen met andere collega’s en betrokkenen rondom de cliënt naar de beste behandeling. In Medicore is het mogelijk om een groep met meerdere cliënten of familieleden in één keer te registreren. Hierdoor hoef je de vastlegging en tijdsregistratie maar één keer te doen. Deze vastlegging plaatst het Medicore ECD automatisch in alle individuele dossiers. Ook blijft het mogelijk om persoonlijke aanpassingen te maken in het betreffende dossier.

Voor medewerkers van de afdeling zorgadministratie kent het proces van aanmelding tot uitschrijving geen geheimen. Zonder juist verwerkte cliëntenregistratie zou het onmogelijk zijn de juiste zorg te bieden. In het Medicore ECD krijgen jeugdzorgverleners gedurende het hele zorgtraject automatische signalen op het moment dat er documenten of registratie ontbreekt en wordt de tijdsverdeling automatisch geregistreerd door het ECD. Dit maakt het een stuk makkelijker om te zien of de gegevens compleet zijn.

Levert de zorgorganisatie waar jij werkt ook pleegzorg? Dan is het vinden en aanmelden van nieuwe pleegzorgouders ook een belangrijk onderdeel. Zo is het plaatsen van een pleegkind bij pleegouders een nauwkeurig proces dat je zorgvuldig wilt uitvoeren. Daarom bevat Medicore verschillende functionaliteiten die ervoor zorgen dat een zo goed mogelijke match gevonden kan worden. Dit is immers een tijdrovend proces.

Als manager wil je in één oogopslag kunnen zien hoe het gaat met jouw team, afdeling of regio. Dashboards en rapportages kunnen je hierbij helpen. Door bestaande data uit het Medicore ECD of andere systemen te integreren en verwerken zie je ieder moment van de dag hoe het er voor staat.

Veilige en gedegen uitwisseling van data en koppelingen met andere systemen is geen probleem voor Medicore. Zo kun je data uit andere applicaties en systemen probleemloos samenvoegen met data uit Medicore.

zorgverlenersportaal

Jouw persoonlijke zorgassistent

Open linkLees meer

wellbee cliëntportaal

Een eigen portaal voor jouw cliënt

Open linkLees meer

wellbee

e-health platform

Meer regie voor de cliënt, meer tijd voor de zorg

Open linkLees meer

Datamanagement

Inzicht en controle over jouw zorgproces

Open linkLees meer

Ook interessant voor jou

Whitepaper09 dec 2021

Hoe een ECD het pleegzorgproces ondersteunt

In dit whitepaper lees je over de trends en ontwikkelingen in pleegzorg en hoe een ECD zorgorganisaties ondersteunt.
Lees meer +
Whitepaper26 jun 2023

Adviesrapport wachtlijsten jeugdzorg

De wachtlijsten en wachttijden nemen alleen maar toe. De oorzaken zijn divers: gemeenten worstelen met budgetten, de administratieve last is hoog, het gedecentraliseerde beleid is complex, regionaal inzicht ontbreekt en digitalisering gaat langzaam.
Lees meer +
Blog13 jan 2022

Jeugdwet: contractdiversiteit of contract-onmogelijkheid?

De complexiteit van de contractdiversiteit in de Jeugdwet is voor vele niet te bevatten. in deze blog nemen wij je mee in het spelveld.
Lees meer +

Wij werken voor

Wij zijn Tenzinger

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

 • Dé zorgverslimmers

  300+ experts in ict, data, zorg, consultancy en projectmanagement

 • 15+ jaar ervaring in digitalisering

  In jeugd- en pleegzorg, ggz, ouderenzorg en gehandicaptenzorg

 • 170.000 zorgverleners

  Maken gebruik van onze oplossingen

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Contact

Heb je een vraag of wil je een demo van het ECD? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.