Blog20 jun 2024

Blog: Mareille Hulshof aan het woord

Succesvolle Cloudtransitie: Saxenburgh Optimaliseert Zorg met Fierit as a Service

Hallo allemaal, ik ben Mareille, en ik werk nu bijna tien jaar met veel plezier als consultant bij Fierit. Het is een rol waarin ik mijn analytische vaardigheden dagelijks kan inzetten om de zorg te verbeteren. In mijn vrije tijd geniet ik van koken, uit eten gaan, wandelen, bootcampen en mijn grootste passie: reizen. Daarnaast ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor mijn bruiloft, die eind juni plaatsvindt.

In mijn werk zoek ik altijd naar de vraag achter de vraag en streef ik ernaar om oplossingen te vinden die het werken met ons elektronisch cliëntendossier (ECD) zo soepel mogelijk maken. Vandaag wil ik jullie graag meenemen in hoe ons clickable dashboard zorgverleners helpt om sneller en efficiënter te werken, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan wat echt belangrijk is: het verlenen van zorg.

Uitdagingen binnen de zorg

Kennisorganisatie Gartner beschreef ooit de verschillende stadia van een ECD. In mijn jaren als consultant bij Fierit ben ik deze verschillende stadia tegengekomen bij onze klanten. Van het gebruiken van Fierit als registratiesysteem tot geavanceerde implementaties die de kracht van data inzetten voor bijvoorbeeld geautomatiseerde taken en overzichtelijke dashboards. Elke zorgorganisatie komt daarom ook met andere hulpvragen bij mij voor advies.

Ongeacht het stadium waarin een organisatie zich bevindt, wordt iedereen geconfronteerd met uitdagingen in de zorg. Een ECD moet zich door de jaren heen aanpassen aan die uitdagingen. Dat lukt, om diverse redenen, niet altijd. Hier worden soms kansen gemist om processen te verslimmen en verbeteren. Kansen en mogelijkheden die positief bijdragen aan de uitdagingen in de zorg en daarmee bijdragen aan tijd teruggeven aan de zorg.

Een voorbeeld dat ik vaker hoorde, is dat medewerkers wel heel goed weten hoe ze informatie kunnen vastleggen in het ECD, maar deze informatie niet eenvoudig kunnen ophalen, bijvoorbeeld bij overdracht of multi disciplinair overleg. Ze kijken op verschillende plekken in het ECD om een compleet beeld over een cliënt te krijgen. Denk aan de actuele doelen uit het plan, rapportages van de afgelopen periode, een bejegeningsadvies en de gegevens van de betrokkenen van de cliënt.

Hoe tijd teruggeven aan de zorg?

Er zijn talloze opties om met behulp van een ECD of aanverwante onderdelen zoals een BI-oplossing of app tijd terug te geven aan de zorg. Hoe kun je bijvoorbeeld minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar informatie, het voorbereiden van een evaluatiegesprek, het controleren op volledigheid van een dossier en het bijhouden van je ‘to-do’ lijstjes? Om die vraag te beantwoorden, geef ik organisaties als tip om deze vraag voor te leggen in bijvoorbeeld een werkgroep of aan eindgebruikers. Eindgebruikers weten namelijk precies welke handelingen ze doen en waar ze naar op zoek zijn.

Clickable Dashboard

Een specifiek voorbeeld van hoe ons ECD tijd teruggeeft aan de zorg, is door middel van het Clickable Dashboard. Dit dashboard integreert diverse essentiële gegevens van cliënten op één centrale plek. Als voorbeeld wil je als medewerker in één scherm kunnen zien wat de belangrijkste gegevens van de cliënt zijn. Vooral omdat sommige gegevens ook een relatie met elkaar hebben. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van rapportages met risicosignalering, of de samenvatting van de levensgeschiedenis met het bejegeningsadvies. Dat kan met het ‘Clickable Dashboard’ in Fierit. Daarin worden de gegevens die op verschillende plekken zijn vastgelegd, centraal getoond. Zorgverleners kunnen met één klik gedetailleerde informatie bekijken of wijzigen, wat een enorme tijdsbesparing oplevert.

Als voorbeeld kun je zien op het dashboard dat in de risicosignalering is vastgelegd dat de cliënt een verhoogd risico heeft op verslikking en allergisch is voor noten, maar dat er nog geen doelen of vaste afspraken zijn opgesteld. Door op de tegel “Actuele doelen” te klikken, kan het doel worden toegevoegd om een voedingsadvies op te stellen.

Een ander voorbeeld is dat je van de familie hoort dat ze een nieuw telefoonnummer hebben. In het dashboard zie je dat het telefoonnummer van de contactpersoon nog op het oude nummer staat. Door daarop te klikken kom je direct op de plek waar je deze gegevens kunt muteren.

Toekomstvisie

Mijn doel binnen Tenzinger is om organisaties te begeleiden om de volgende stap te maken in de ECD-volwassenheid zoals beschreven door Gartner. Dat hoeft niet in één keer, maar maak bijvoorbeeld een roadmap met optimalisatie thema’s. Begin bijvoorbeeld met het ter beschikking stellen van het clickable dashboard en kijk het volgende kwartaal naar het bewuste gebruik van de takenlijst. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral contact met mij op!

Heeft u een vraag?

Mareille Hulshof

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Interessante artikelen

Brochure10 sep 2021

De 10 belangrijkste voordelen van het ECD Fierit

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +
Klantverhaal06 mei 2021

De Waerden kiest voor het ECD Fierit

Lees meer +
Klantverhaal10 feb 2021

Zorggroep Noorderboog kiest voor Fierit als ECD in de cloud

Lees meer +
Klantverhaal13 mei 2024

Digitalisering op Sint Maarten

Papieren dossiers zijn verleden tijd dankzij Fierit

Na meer dan vijftig jaar werken met papieren cliëntendossiers, was de White Yellow Cross Care Foundation (WYCCF) op Sint Maarten toe aan digitalisering. Het had behoorlijk wat voeten in aarde, maar na een soepel implementatietraject, werken de medewerkers van WYCCF sinds 1 februari met Fierit. Tenzinger én WYCCF kijken terug op een mooie samenwerking.

“We waren al jaren bezig met de voorbereidingen om digitaal te gaan werken en het stond als doel in ons strategisch plan”, begint Bregje Boetekees van de White Yellow Care Cross Foundation. “We liepen tegen verschillende dingen aan: informatie over cliënten was verspreid vastgelegd, soms in wel acht verschillende dossiers. Ook wilden we graag groener werken en voorkomen dat we uit onze voegen barsten vanwege de opslag in ons medisch archief. Na interne audits wisten we: dit kan beter.”

Maar ze ontdekten al snel: digitaliseren doe je niet zomaar. “We hebben eerst met een consultant al onze processen beschreven en zijn toen gaan kijken of er leveranciers waren met digitale oplossingen die zouden matchen”, vertelt Bregje verder. “Omdat de gezondheidszorg op Sint Maarten op een vergelijkbare manier is ingericht als in Nederland, was er een voorkeur voor een leverancier uit Nederland. Een aantal leveranciers gaf aan dat ze nog geen Engelstalige oplossingen konden leveren, wat voor ons wel een vereiste was. We gingen er al een beetje vanuit dat we drie jaar te vroeg waren en nog even moesten wachten. Dat veranderde toen Tenzinger enthousiast aangaf dat het Fierit ECD in het Engels te presenteren is.

Een goede adoptie: hoe doe je dat?

Vanuit Nederland ging een team van Tenzinger met deze uitdaging aan de slag. “De processen waren al volledig in kaart gebracht, dus dat hielp”, zegt Pim Post van Tenzinger. “Wij zijn vervolgens gaan kijken hoe we de digitalisering zo slim mogelijk konden aanpakken met de methodieken die we al hadden, zonder heel veel maatwerk te hoeven verrichten. We hebben een basisinrichting gemaakt en daarmee een aantal demosessies voor eindgebruikers georganiseerd. Daardoor hebben we de hele organisatie meegenomen in het besluitvormingsproces en veel draagvlak gecreëerd. Vervolgens zijn er eind 2023 twee collega’s van Tenzinger drie weken naar Sint Maarten gevlogen om Fierit te implementeren.” Een periode waar Pim en zijn collega Mareille Hulshof warme herinneringen aan hebben. “Vanaf de eerste dag was er echt een klik”, zegt Mareille. “We waren direct onderdeel van het team en dat zijn we drie weken lang gebleven. Iedereen is zo lief en vriendelijk tegen elkaar. Het maakt niet uit wie je bent of welke rol je hebt: het was hartverwarmend.”

Na een periode van finetunen en feedback, was het in februari 2024 tijd voor de livegang. “Voor veel medewerkers op Sint Maarten is het werken met computers nieuw”, vertelt Mareille. “Dus soms moesten we echt beginnen met stap één: de computer aankrijgen en inloggen met je gegevens. We hebben het systeem zo herkenbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt en daarom zijn alle cliënten en een deel van hun gegevens – zorglocatie, zorgproduct- voorafgaand aan de trainingen al in Fierit vastgelegd. Dat was een goed begin.” Nu is het zaak om tot volwaardige dossiers te komen. Dat vraagt inzet van alle betrokkenen, weet Mareille. “Dat gebeurt ook stapje voor stapje”, zegt ze. “Het is echt een overstap van papier, Excel of Word, naar het nieuwe digitale systeem. We hebben heel veel hulp gehad van de maatschappelijk werkers: twee dames die echt keihard hun best hebben gedaan om voor de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg al die gegevens te verzamelen en in Fierit vast te leggen. En nu zie je bijvoorbeeld ook dat de paramedici aan het kijken zijn welke documenten ze lokaal op de schijf hebben staan en hoe ze die documenten kunnen uploaden in het documentmanagementsysteem in Fierit.”

Meer tijd aan het bed

Het aanbod vanuit Tenzinger, om cliëntgegevens geautomatiseerd te importeren, sloegen Bregje en Jan Peter bewust af. “Door clientgegevens zelf in te vullen, leer je omgaan met Fierit”, legt Bregje uit. “Het kost nu misschien heel veel tijd, maar uiteindelijk levert het natuurlijk tijd op.” Er zijn ruim 220 mensen die met het nieuwe systeem (gaan) werken: van de groepsleiders tot verplegend personeel, artsen, paramedici en maatschappelijk werkers. Het grootste deel heeft al ingelogd, ziet Jan Peter. “Ik denk dat het merendeel van de gebruikers echt toe was aan automatisering. Je ziet mensen het met ontzettend veel enthousiasme proberen. Ook mensen die het totaal niet gewend zijn om zo te werken. Die vragen hulp aan de early adopters die het dan uitleggen en voordoen. De bereidwilligheid is heel hoog.”

Het kost nu even tijd, maar straks levert het tijd op.

Jan Peter en Bregje hopen dat het gebruik van Fierit uiteindelijk tijd aan bed oplevert en dat gebruikers minder tijd kwijt zijn aan het rapporteren. “Nu is dat nog even andersom, omdat mensen nog moeten leren werken met het systeem. Maar we horen nu al mensen zeggen: ik heb meer tijd over omdat ik niet alles meer in losse mappen hoef te schrijven.” Meer tijd aan het bed is welkom op Sint Maarten, maar het probleem is er minder nijpend dan in Nederland”, vertelt Bregje. “We zijn in de gezegende omstandigheid dat we veel minder tijd kwijt zijn aan verplichte registraties en dat we meer minuten aan het bed hebben dan je in de Nederlandse zorg ziet. Dingen als pyjamadagen in het verpleeghuis en dagen dat je niet gedoucht wordt, zijn hier ondenkbaar.”

Toewijding aan de zorg

Ook bij het vervullen van vacatures ziet Bregje verschillen. “Wij hebben ook steeds meer moeite om vacatures te vullen, maar ik denk dat we mensen hier langer voor de zorg behouden dan in Nederland”, zegt ze. “Daar zie je veel mensen vrij jong weer uitstromen, omdat ze opgebrand raken. De werkdruk is heel hoog en de waardering matig. Hier is de toewijding aan de zorg heel groot en stromen mensen minder uit. Er zijn zelfs veel mensen die op latere leeftijd willen instromen in de zorg. Mensen die na de middelbare school direct moesten gaan werken, omdat er anders geen inkomen was en ze niet de kans hebben gehad om een vervolgopleiding te doen. Die duwen zich nu alsnog door zo’n opleiding heen en komen stage bij ons lopen. Wij proberen ook te investeren in mensen die talent laten zien voor zorg, zoals veel facilitair medewerkers tijdens COVID. Daarnaast is Sint Maarten een relatief jonge migrantenmaatschappij die nog niet zo hard vergrijst. Dat geeft ons nog redelijk wat opties om mensen te vinden voor dit vak.”

Mareille en Pim zagen in hun tijd op Sint Maarten ook wat de zorg op Sint Maarten aantrekkelijk maakt. “Wij hebben vaak gedacht: dit zou een fijne plek zijn om te wonen en te werken”, vertelt Mareille. “Het is een veilige werkomgeving met een open cultuur. Iedereen is zo vriendelijk voor elkaar. Er is zoveel liefdevol contact tussen medewerkers en cliënten, maar ook tussen medewerkers onderling, en dus ook naar ons toe.”

Cultuur van korte lijnen

“Ik denk dat dit ook de cultuur is van ons eiland: vriendelijk en outgoing”, zegt Bregje. “En WYCCF is een platte organisatie, met korte lijnen. We hebben een actief opendeurbeleid, waarbij iedereen altijd binnen kan komen met alle vragen. En dat merk je nu ook met zo’n implementatie van Fierit: mensen durven gewoon te vragen hoe het zit. Momenteel lopen ze de deur plat. Ze zien dingen en komen vragen of het handiger kan, of korter. Dat is een onwijs goed teken. Het betekent dat mensen echt betrokken zijn bij de materie.”

“Ik denk dat dit opendeurbeleid echt goed werkt”, reageert Pim. “Je houdt vanuit alle lagen feeling met wat er speelt binnen de organisatie. Hier wordt het beleid geschreven door medewerkers die dicht bij de zorg staan doordat ze nagenoeg allemaal op de afdeling werken. En daardoor zien die mensen direct wat er speelt bij de eindgebruikers en hebben ze zorginhoudelijke kennis.”

Alle betrokkenen kijken dan ook terug op een leerzaam en bijzonder project. “De samenwerking was er een uit het boekje: perfect”, besluit Jan Peter. “We hebben constant met elkaar gekeken: hoe gaan we dingen pragmatisch aanpakken, hoe zorgen we ervoor dat we verder komen? Af en toe deden we een stapje achteruit, om er daarna weer één naar voor te kunnen doen. Dat was heel fijn.” En die succesvolle samenwerking gaat als een lopend vuurtje rond, zo blijkt. “Ook zorginstellingen op Saba en Sint Eustatius willen de switch gaan maken van papier naar digitaal”, zegt Bregje. Het team van Tenzinger staat al in de startblokken.

De samenwerking was er een uit het boekje: perfect

Over White Yellow Cross

De White Yellow Cross Care Foundation is een particuliere NGO op Sint Maarten, die al meer dan 50 jaar bestaat. De stichting levert 11 verschillende zorgproducten, een combinatie van diensten, waaronder verpleeghuiszorg, ouderenzorg, dagbehandeling psychiatrie, een revalidatiecentrum en hospice, wijkverpleging, kraamzorg, thuiszorg en de gehele verstandelijk gehandicaptenzorg.

 

Ook interessant

Klantverhaal06 mei 2021

De Waerden kiest voor het ECD Fierit

Lees meer +
Brochure10 sep 2021

De 10 belangrijkste voordelen van het ECD Fierit

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +
Brochure13 sep 2021

Het Fierit Medisch- en behandeldossier

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +

Het werkt met Tenzinger

Patients

Test tekst intro voor een api bibliotheek item. Test tekst intro voor een api bibliotheek item. Test tekst intro voor een api bibliotheek item. Test tekst intro voor een api bibliotheek item. Test tekst intro voor een api bibliotheek item. Test tekst intro voor een api bibliotheek item.

Blog19 jun 2023

Ouderenzorg

GRIP op probleemgedrag in de ouderenzorg

GRIP op probleemgedrag is een effectieve methode bij ouderen met dementie. Probleemgedrag – of onbegrepen gedrag – komt veel voor bij verpleeghuisbewoners met dementie. Roepen, onrustig zijn of geagiteerd reageren; het zorgt voor een verminderde kwaliteit van leven bij bewoners en een verhoogde belasting van het personeel.

Mareille Hulshof

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

GRIP geeft handvatten aan het multidisciplinaire team om de onderliggende oorzaken van het probleemgedrag te vinden en daar met elkaar een oplossing voor te vinden. Onderliggende oorzaken van probleemgedrag kunnen bijvoorbeeld onvervulde behoeften zijn, stress of de manier waarop ouderen proberen om te gaan met veranderingen in hun leven.

Doel van GRIP

 • kwaliteit van leven van mensen met dementie verbeteren
 • mensen met dementie, en hun naasten, voelen zich prettiger
 • minder gebruik van psychofarmaca, waarvan het effect en de bijwerkingen onduidelijk zijn

Kijk en luister naar de ervaringen met GRIP via deze video:

Over GRIP

GRIP is door GERION in samenwerking met het UKON-netwerk en UNO-VUmc ontwikkeld en door onderzoeker Sandra Zwijsen geïmplementeerd en geëvalueerd.

Voor wie?

Psychogeriatrische afdelingen van verpleeghuizen en voor kleinschalige woonvormen. Ook ambulante- en thuiszorgteams werken met GRIP. Het ideale GRIP-team bestaat uit een zorgmedewerker (bijvoorbeeld EVV-er of geriatrisch verpleegkundige), een arts of manager (bijvoorbeeld teamleider, kwaliteitsfunctionaris) en een psycholoog.

GRIP in 4 stappen

 1. Vroegtijdig vaststellen van probleemgedrag door verbeterde signalering door verzorging, aan de hand van een scorelijst (NPI-Q). Het advies is om elke 6 maanden de bewoners van de afdeling te screenen.
 2. Afhankelijk van de signalen, kan eventuele analyse van het gedrag plaatsvinden met behulp van een werkblad, dat wordt doorgegeven aan de arts (bij een lichamelijke oorzaak) en/of aan de psycholoog (bij een mogelijk psychische oorzaak).
 3. Als er sprake is van probleemgedrag, is de volgende stap het opstellen van een behandelplan, -doel en evaluatiemoment door de arts en/of psycholoog.
 4. Evaluatie van de behandeling met het team door de arts of psycholoog.

GRIP in Fierit

De stappen voor Methodisch werken met GRIP kunnen vanuit ons ECD Fierit ondersteund worden. De methode GRIP is daarvoor gestandaardiseerd, aanvullend met workflow (taken komen automatisch op de takenlijst) en een plan structuur. Er kan gerapporteerd worden op de doelen en interventies die zijn opgesteld via GRIP. Ook kunnen deze getoond worden in de ZorgApp.

Randvoorwaarden om GRIP in Fierit goed te gebruiken

 • Gebruik van workflow en de takenlijst
 • Autorisaties per rol zodat taken bij de juiste gebruikersgroepen naar voren komen
 • Methodische training in GRIP. Neem voor een train-de-trainer cursus contact op met GERION.

Wil je meer weten over deze module? Neem dan contact met ons op!

Heb je een vraag?

Mareille Hulshof

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Ook interessant

Podcast13 apr 2023

Boris in gesprek met Marco Meerdink

In deze aflevering praat Boris met zorgbestuurder Marco Meerdink van ouderenzorgorganisatie Careyn over oorzaken én gevolgen van het personeelstekort in de ouderenzorg.
Lees meer +
Brochure10 sep 2021

De 10 belangrijkste voordelen van het ECD Fierit

Met ons ECD Fierit worden alle zorg- en administratieve processen geoptimaliseerd en kunnen gegevens op een betrouwbare wijze en volgens wet- en regelgeving worden uitgewisseld.
Lees meer +
Brochure25 feb 2021

Informatiebeveiliging Fierit

Wij hebben uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en het veilig werken met Fierit te borgen.
Lees meer +
Whitepaper22 mei 2023

Sturen op data

Zo ontdek je verbeterkansen

Steeds meer zorgorganisaties zien de meerwaarde van datagedreven werken en het belang van het nemen van beslissingen op basis van data, in plaats van op onderbuikgevoel.

Ilje van der Ploeg

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Sturen op data: zo ontdek je verbeterkansen

In vrijwel ieder zorgproces kun je wat verbeteren. Waar je die verbeterkansen eerder alleen ontdekte door het proces stap voor stap te analyseren, kun je vandaag de dag veel inzichten halen uit data. Die data kun je niet alleen gebruiken om je processen te verbeteren, je kunt ze ook gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Wij helpen zorgorganisaties bij het onderzoeken en identificeren van kansen, én bij het omzetten van die kansen in concrete dataproducten zoals dashboards.

In deze whitepaper lees je:

 • Hoe je bedrijfsprocessen optimaliseert op basis van inzichten uit data
 • Hoe je betere beslissingen neemt met gerichte stuurinformatie
 • Dat je met datagedreven de werkdruk verlaagt en tegelijkertijd het werkplezier verhoogt

Ilje van der Ploeg

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Mail mij deze whitepaper

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

Ook interessant

Blog22 mei 2023Cure4

Zo word je een datagedreven zorgorganisatie

Wil je meer datagedreven werken in jouw zorgorganisatie? Drie Tenzinger consultants vertellen hoe je dat doet en wat je ervoor nodig hebt.
Lees meer op Cure4 +
Brochure16 jun 2022

Brochure Business consultancy

Onze Business consultants zijn experts in het optimaliseren van de bedrijfsvoering in de zorg. Lees in de brochure hoe wij jou (tijdelijk) kunnen ondersteunen.
Lees meer +
Whitepaper09 nov 2021Medicore

Beter wachtrijmanagement met de Tenzinger wachtrijverslimmers

De wachtlijsten in de zorg groeien al jaren. En hoewel iedereen het belang ziet van het goed meten van de werkelijke wachttijden, zijn het verstrekken van inzicht in wachttijden en capaciteit taken die in de meest zorgorganisaties worden overgelaten aan secretariaten of zorgadministraties.
Lees meer op Medicore +
Whitepaper10 nov 2022

Slimme zorg

Meer tijd voor zorg met slimme signaleringen

Steeds meer zorgorganisaties zien de meerwaarde van slimme signaleringen in hun zorgadministratie. Denk aan signalen wanneer een verwijsbrief ontbreekt of wanneer je bij een cliënt over een indicatie heen dreigt te gaan. Je kunt deze signalen ook inzetten aan de zorginhoudelijke kant. Op die manier gebruik je je ECD niet alleen om te registreren en te declareren, maar ook om de efficiency van zorgverleners te verhogen.

In deze whitepaper gaan we dieper in op hoe je je ECD volautomatisch signalen kunt laten genereren op basis van zorginhoudelijke triggers.

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Het ECD: geen declaratiesysteem maar zorgsoftware

Het ECD is ooit bedacht als registratie- en declaratiesysteem. De eerste generatie ECD’s waren ook volledig zo opgezet, met als gevolg dat ze voor de zorgverlener heel onhandig waren om mee te werken. De huidige generatie ECD’s is gelukkig ontworpen met het proces op de werkvloer als uitgangspunt. Het ECD als je behulpzame collega. Tenzinger investeert met producten zoals het zorgverlenersportaal, het Wellbee cliëntportaal en de Tenzinger Zorgapp in het verhogen van het gebruiksgemak van de software op de werkvloer. Met de Zorgapp is het bijvoorbeeld heel makkelijk om op een smartphone registraties te doen en je workload van de dag in te zien.

Met slimme signaleringen:

 • Verslim je zorgprocessen
 • Verhoog de kwaliteit van zorg
 • Verlaag de werkdruk

Mail mij deze whitepaper

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

Ook interessant

Whitepaper09 dec 2021Medicore

Hoe een ECD het pleegzorgproces ondersteunt

In dit whitepaper lees je over de trends en ontwikkelingen in pleegzorg en hoe een ECD zorgorganisaties ondersteunt.
Lees meer op Medicore +
Blog26 jul 2022Medicore

Drie tips voor meer grip op pleegzorgkosten

Het komt geregeld voor dat gemaakte kosten niet volledig gedekt worden vanuit de pleegzorgvergoeding of aanvullende vergoedingen. Een ingewikkeld vraagstuk bij pleegzorg is; wie draait er op voor de gemaakte kosten voor de jeugdige? Lees meer in deze blog
Lees meer op Medicore +
Whitepaper09 nov 2021Medicore

Beter wachtrijmanagement met de Tenzinger wachtrijverslimmers

De wachtlijsten in de zorg groeien al jaren. En hoewel iedereen het belang ziet van het goed meten van de werkelijke wachttijden, zijn het verstrekken van inzicht in wachttijden en capaciteit taken die in de meest zorgorganisaties worden overgelaten aan secretariaten of zorgadministraties.
Lees meer op Medicore +
Whitepaper10 okt 2022

Implementeren

Hoe implementeer je een ECD?

Bij de selectie van een nieuw ECD letten zorgorganisaties vooral op de functionaliteit die de software biedt. Logisch ook; je wil wel dat het ECD goed aansluit bij je werkprocessen. Er is daarom vaak niet of nauwelijks aandacht voor de implementatiemethodiek. En dat is zonde, want de implementatie bepaalt uiteindelijk of al die zorgvuldig uitgekozen functionaliteiten ook op de juiste manier worden ingericht en of medewerkers die ook goed gebruiken.

Mark Nieuwenhuis

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Bekijk profielBekijk profiel

Deze reisgids helpt je op weg

Het succesvol gebruik van je ECD wordt mede bepaald door de implementatie. Bij Tenzinger gebruiken we hiervoor onze eigen implementatiemethodiek.

 

In deze whitepaper beschrijven we hoe deze implementatiemethodiek eruit ziet en wat de Tenzinger-aanpak je oplevert.

Mail mij het whitepaper

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

Ook interessant

Whitepaper12 apr 2021Medicore

Grip op zorg door financiële sturing

In de whitepaper Grip op zorg door financiële sturing lees je hoe je meer grip krijgt op de bedrijfseconomische kant van het zorgproces, hoe je de zorgvraag beter kunt voorspellen en hoe je een realistische begroting maakt.
Lees meer op Medicore +
Whitepaper21 mrt 2020Medicore

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer op Medicore +
Opname05 apr 2022

Opname

Meer tijd voor zorg met de Tenzinger Zorgapp

Als zorgprofessional besteed je natuurlijk zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en ben je het liefst zo min mogelijk bezig met administratie en registratie. Toch is het belangrijk dat alle informatie over je cliënten altijd en overal beschikbaar is, voor een goed verloop van het zorgproces.

Bekijk de opname van het webinar

Met de Tenzinger Zorgapp heb je met één klik alle informatie die je nodig hebt. Zo bekijk je op elk moment veilig gegevens vanuit het ECD én voeg je snel nieuwe informatie toe. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is. Zo bespaar je iedere dag aan administratieve lasten. Of je nu op locatie bij de zorginstelling werkt of altijd onderweg bent: onze app helpt je soepel door je dag heen!

In dit webinar dat op dinsdag 22 maart plaatsvond namen Arriejanne Brouwer (manager productmanagement bij Tenzinger) en Jos Koppelaar (directeur bij CareConnections) je mee in de functionaliteiten van de Tenzinger Zorgapp.

Heb je het webinar gemist of wil je deze terugkijken? Vul het formulier in en ontvang de opname direct.

Kijk het webinar terug

Na het versturen van het formulier ontvang je een link om het webinar terug te kijken

Brochure21 nov 2021

De Tenzinger Zorgapp

Houd meer waardevolle tijd over voor cliënten

Als zorgprofessional besteed je natuurlijk zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en ben je het liefst zo min bezig met administratie en registratie. Maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Tenzinger Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal belangrijke informatie over je cliënten letterlijk binnen handbereik.

Snel inzicht in gegevens van jouw cliënt

Met de Tenzinger Zorgapp heb je met één klik alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je op elk moment veilig gegevens vanuit het ECD bekijken én nieuwe informatie toevoegen. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is. Het maakt niet uit of je op locatie werkt of altijd onderweg bent: onze app helpt je soepel door je dag heen!

In deze brochure lees je hoe de Tenzinger Zorgapp jou als zorgprofessional kan ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden.

Mail mij de brochure

Vul onderstaand formulier in om de brochure te ontvangen.

Ook interessant

Brochure06 jul 2023Medicore

Meer tijd voor zorg met functioneel applicatiebeheer

De rol functioneel applicatiebeheer in de zorg is misschien wel de meest onderbelichte rol bij zorgorganisaties. En dat terwijl FAB een grote rol speelt in de uitdagingen waar de zorg voor staat.
Lees meer op Medicore +
Brochure08 jun 2023

Samen verslimmen we de zorg

Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Vermenselijken. En verslimmen. Want wie slim zorgt, heeft meer tijd + aandacht + geld voor wat écht belangrijk is. Met onze innovaties, producten en voorspellers zetten we menselijke zorg voorop.
Lees meer +
Brochure16 jun 2022

Brochure Business consultancy

Onze Business consultants zijn experts in het optimaliseren van de bedrijfsvoering in de zorg. Lees in de brochure hoe wij jou (tijdelijk) kunnen ondersteunen.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Tenzinger privacy statement.